Tatlıcı Ali Baba tarafından 1960 yılında yapılmaya başlanan Ramazan helvası çok beğenilince talep görmeye başladı. O yılardan beri yapılan tatlı bugün torunu Güven Baba, tarafından yapılmaya devam ediyor.
Tatlının sırrı kimseye söylenmiyor
Un, su ve yağ karışımından hazırlanan helva şerbete yatırılarak hazırlanıyor. Ramazan Helvasının tarifi ise sadece aile tarafından biliniyor. Çok merak edilse de bu tatlının sırrı kimseye söylenmiyor. Ramazan ayında büyük talep görüyor. Bu tatlının lezzetini duyan şehir dışından gelenler oluyor. Tatlıcılık yapan aile ramazan ayı boyunca günde 300 kilo ramazan helvası tatlısı satışı yapıyor. Tatlının kilosunu ise 90 liradan satışa sunuyor.
Günde 300 kilo satıyoruz!
3 kuşaktır firmada işletmecilik yapan Güven Baba, Ramazan Helvasına ilişkin: "Ramazan helvası ramazan ayında yapılan bir tatlıdır. Sadece ramazan ayında yapmaktayız. Bu tatlıyı 1960 yılında ilk dedem Ali Baba, yapmış satmaya başlamış, tatlı çok beğenilince o yıldan itibaren yapmaya devam ediyoruz. Babam devam etti şimdi 3'üncü kuşak olarak ben devam ediyorum. Bu tatlıyı eski insanlar daha iyi biliyor. Son bir kaç yıldır taleplerde büyük artış var ününü duyup şehir dışından gelenler var tatlının kilosunu 90s liradan satıyoruz. Tatlımız un, su ve yağ ile oluyor. Üzerine hazırlandıktan sonra şerbeti döküyoruz. Günde 300 kilo tatlıdan satıyoruz." sözlerinde bulundu.