03.10.2024-22:35 (Son Güncelleme:03.10.2024-22:35)

Bursa'da İlk Türk Dünyası Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bursa'da düzenlenen Türk Dünyası Bilim Ödülleri töreninde barış ve iş birliği vurgusu yapıldı.

Bursa'da İlk Türk Dünyası Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bursa'da, Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği tarafından düzenlenen "Türk Dünyası Bilim Ödülleri" törenle sahiplerine verildi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı'ndan Önemli Mesajlar

Törene katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, dünyadaki mevcut krizlerin çözümünde Türk dünyasının birleşmesinin önemine dikkat çekti. Çam, "Barış tesis etmek için Türk dünyası birleşerek çözümler geliştirmeli." dedi.

Osmanlı'nın Mirası ve Barış Çabaları

Çam, Türk coğrafyasının barış için gerekli formülleri taşıdığını vurgulayarak, "Bu topraklar, tüm dünyanın ihtiyaçlarını çözebilecek kapasiteye sahiptir. Türk dünyası sadece Orta Asya ve Balkanlar ile sınırlı değil; 500 milyonu aşan nüfusu ile çok geniş bir alana hitap ediyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısından Birleşmiş Milletler Vurgusu

Çam, "Cumhurbaşkanımız her yıl Birleşmiş Milletler'de doğru mesajları veriyor. Türkiye, çatışmaların sona ermesi ve barış için mücadele ediyor," şeklinde konuştu.

Törene Katılan İsimler

Ödül töreninde, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan gibi önemli isimler de yer aldı.

Ödüllerin Takdimi

Konuşmaların ardından, ödülü kazanan bilim insanlarına ödülleri takdim edildi. Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Başkanı Irfan Tatlıoğlu, birliklerinin 2016'dan beri faaliyet gösterdiğini belirtti.

Yörük Türkmen Birliği, belirledikleri stratejik planları hayata geçirme aşamasında ilerlemekte olduğunu duyurdu.

Bursa'da Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Türk Dünyası Bilim Ödülleri"ne layık görülen bilim insanlarına ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi. Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Başkanı İrfan Tatlıoğlu, törende konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr