08.10.2024-18:23 (Son Güncelleme:08.10.2024-18:23)

Bursa'da Gazze'deki Sağlık Çalışanlarına Destek Gösterisi

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden sağlık çalışanları için anlamlı bir gösteri yapıldı.

Bursa'da Gazze'deki Sağlık Çalışanlarına Destek Gösterisi

Bursa, Türkiye - Bursa Uludağ Üniversitesi kampüsünde, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu ve üniversite öğrenci toplulukları tarafından, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anmak amacıyla bir protesto gösterisi düzenlendi.

Protesto Gösterisi Nasıl Gerçekleşti?

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden saldırılarda yaşamını yitiren sağlık çalışanlarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen eylemde, göstericiler kırmızıya boyalı kostümlerle yere yatıp kanı simgeledi. Ayrıca, ölen sağlık çalışanlarının isimleri ve mesleklerinin yazılı olduğu notlar bırakıldı.

Aygıtlar ve Sembollerle Destek Mesajı

Etkinlikte yere oyuncaklar, ayakkabılar ve terlikler bırakıldı. Protestocular, Filistin bayrakları ve savaş karşıtı pankartlarla Gazze'ye destek mesajı verdi.

Öğrencilerden Duygusal Açıklamalar

Üniversite öğrencisi Fatma Zehra Keskin, "Böyle bir eylem yapabilir miyiz?" diye düşünerek bu gösterinin planında yer aldıklarını söyledi. Keskin, farkındalık yaratmak amacıyla bu tarz simülasyon etkinliklerinin daha etkili olduğunu vurguladı. Esin Aydın ise, "İnsanlara hala zulmün devam ettiğini gösterebilmek için buradayız" diyerek, birçok kişinin konuyu umursamadığını belirtti.

Etkinliğin Değerlendirilmesi

Üniversite asistanı Tarık Yaşa, gösterinin ikna edici ve etkileşimli olduğunu ifade ederek, gelen seslerle ve görsellerle etkileyici bir atmosferin yaratıldığını vurguladı.

Eylem, katılımcıların ve izleyicilerin duygusal yanlarını harekete geçirerek, Filistin’deki sağlık çalışanlarının zorluklarına dikkat çekmeyi başardı.

Bursa'da, İsrail'in Filistin'e yönelik devam eden saldırılarında öldürülen sağlık çalışanlarına dikkati çekmek için Gazze'de yerlerde cesetlerin olduğu bir sokak canlandırıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr