10.10.2024-18:04 (Son Güncelleme:10.10.2024-18:04)

Burdur'da Organ Bağışı ile 4 Hastaya Hayat Verildi

Burdur'da beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin organları, 4 hastaya umut oldu. Aile organ bağışında bulundu.

Burdur'da Bağışlanan Organlarla 4 Hastaya Umut Olundu

Burdur'un Gölhisar ilçesinde, evinde banyoda düşerek beyin kanaması geçiren 34 yaşındaki H.T., 3 gün süren yoğun bakım tedavisinin ardından beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, H.T.'nin organlarını bağışlama kararı aldı.

Organ Nakil Süreci Başladı

Aile, organlar üzerindeki bağış kararlarını bildirdikten sonra Akdeniz ve Hacettepe üniversitelerinden özel ekipler, Burdur Devlet Hastanesi'ne yönlendirildi. Ekipler, öğle saatlerinde hastaneye ulaşarak, saat 12.00'de organ alma işlemlerine başladı. Yaklaşık 3,5 saat süren operasyonda kalp, karaciğer ve böbrekler alındı.

Organlar Nakil Bekleyen Hastalara Ulaşacak

Alınan kalp, Ankara'da nakil bekleyen bir hasta için uçakla Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na götürüldü. Karaciğer ve böbrekler ise Antalya'daki hastalar için kara yoluyla sevk edildi.

Başhekim'den Teşekkür Mesajı

Burdur Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Yüksel, bağışlanan organların dört farklı hastaya hayat vereceğini ifade ederek, aileye teşekkür etti.

Organ Bağışı Konusundaki Farkındalık

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Prof. Dr. Abdullah Kısaoğlu, Türkiye'deki organ nakli bekleyen hasta sayısının sürekli arttığını belirttti. Kısaoğlu, "Organ bağışında bulunup hayat kurtaran ailelere minnettarız. Organ bağışının önemini artırmak için toplumda bilinçlendirme çalışmalarına devam etmeliyiz." dedi.

Burdur'da beyin ölümü gerçekleşen kişiden alınan kalp, böbrekler ve karaciğer 4 hastaya nakledilecek. Akdeniz ve Hacettepe üniversiteleri doku ve organ nakil merkezlerinden yola çıkan özel ekipler, öğlen saatlerinde Burdur'a ulaşarak saat 12.00'de ameliyata başladı. Yaklaşık 3,5 saat süren operasyonla alınan kalp, Ankara'da nakil bekleyen hasta için Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'ndan uçakla, karaciğer ile böbrekler de Antalya'daki hastalar için araçla sevk edildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr