31.03.2020-15:20 (Son Güncelleme:31.03.2020-14:38)

Bunları Biliyor muydunuz? Duyduğunuzda Çok Şaşıracaksınız!

Yaratıcı her şeyi mükemmel bir nizam içerisinde yaratmıştır. Şüphesiz insan vücudu da bunun en büyük örneğidir. Harika bir mekanizma olan insan vücudunda her gün binlerce fonksiyon gerçekleşmektedir. Peki, insan vücudu hakkında her şeyi bildiğinizi mi düşünüyorsunuz? Bunları duyunca çok şaşıracaksınız!

Hemen her gün bizim önemsiz gördüğümüz birçok fonksiyonu yerine getiren insan vücudu evrenin en mükemmel mekanizmasıdır. Bu mekanizma hakkında daha önce hiç duymadığınız ve okuduğunuzda inanamayacağınız 7 ilginç bilgiyi sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

DİKEN DİKEN OLAN TÜYLER

Hemen herkesin yaşadığı tüylerin diken diken olması sık yaşanılan bir durumdur. Peki, bu durum ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Bu pilomotor refleks, antik zamanlarda vücut kıllarını yükselterek soğuk ve yırtıcı hayvanlar gibi tehlikelere karşı korumak için verilen bir tepkidir. Fakat bu tepki için artık gereksiz ve işe yaramaz diyebiliriz. Her ne kadar cildimizde eskiye oranla kıl bulunmasa da vücudumuz aynı tepkiyi vermeye devam ediyor.

EN HASSAS SİNİR UCU DUDAKLARDA

Vücudumuzda herhangi bir şeyi hissetmemizi sağlayan çok fazla sinir ucu bulunmaktadır. Bu sinir uçlarının en hassas olanları ise dudaklarda ve parmaklardadır. En az duyarlılığa sahip olanlar ise sırtımızın orta bölgesinde bulunmaktadır.

SÜREKLİ OLARAK GÖZ KIRPMA

Ömrümüzün ortalama 5 yıla yakın zamanını göz kırpmaya harcıyoruz. Bu kırpma hareketi göz için oldukça önemlidir çünkü bu hareket koruma ve bakım mekanizması olarak kullanılır. Göz kırpma hareketi, sürekli açık tutulması mümkün olmadığı için gözleri kayganlaştırır ve dinlendirir. Gözleri kırpmak, aynı zamanda bir koruma dürtüsüdür, çünkü bir nesne yüzünüze doğru geldiği zaman refleks olarak hemen gözleri kırpma gereksinimi duyulur.

HEPİMİZ BİRER BAKTERİ DEPOSUYUZ

İnsan vücudu tam bir bakteri deposudur. Yapılan araştırmalar, vücudumuzda bulunan bakteri sayısının vücut hücresi sayısının yaklaşık 10 katı olduğunu ortaya koymuştur. Tabii ki, bu bakterilerin hepsi sağlığımıza zararlı değildir. Yararlı olan ve vücudun iyi durumda olmasına yardımcı olan bakteriler de mevcuttur.

BİR ŞEMPANZEDEKİ KADAR SAÇIMIZ VARDIR

Ortalama bir yetişkinin vücudunda, bir şempanzeyle aynı miktarda tüy (ya da kıl veya saç) bulunmaktadır. Aradaki fark ise insan tüylerinin şempanzelere oranla çok daha ince olmasıdır. Aynı zamanda insan vücudundaki kıllar orijinal koruma işlevini kaybetmiş durumdadır. Bunun nedeni ise evrim ve soğuktan korunmak için kıyafetler giyiyor olmamızdır.

SOLAKLAR DAHA MI GÜÇLÜ?

Solak insanlar, güçlerini saat yönünün tersine uyguladıkları için daha güçlüdür. Bu, solak bir kişi için sağ elini kullanan bir kişiye göre kavanozu daha kolay açabileceği anlamına gelir. Bununla beraber, kavanozu kapatırken ters yöne güç uygulanması gerektiği için sağ elini kullanan insanlar için bunu yapmak çok daha kolaydır.

20 DAKİKALIK UYKUNUN ETKİLERİ

20 dakika yapacağınız bir şekerleme sağlığınız açısından oldukça faydalıdır. Konsantrasyon, ruh hali ve verimliliğin artmasını sağlar. Ancak bu süreden fazla uyumakta, olumsuz neticelerin görülmesine yol açabilir. Daha yorgun ve sinirli hissetmenize neden olur.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr