Bulgogi tarifi : en güzel ve lezzetli bulgogi nasıl yapılır? bulgogi malzemeleri ve tarifi
Kore mutfağı meraklıları tarafından sorgulanan bulgogi, oldukça lezzetli ve protein bombası bir yemektir. Bulgogi'nin yapımı aslında oldukça kolaydır. Peki, en güzel ve lezzetli bulgogi nasıl yapılır? İşte, bulgogi malzemeleri ve tarifi
Uzakdoğu mutfağının en sevilen yemeklerinden birisi olan bulgogi, özellikle Kore'de çok fazla tüketilir. Ateşte et anlamına gelen bulgogi hazırlandıktan sonraki 10 dakika içinde pişerek servise hazırdır.
Etin çok sayıda sebze ve meyve ile aromalaşması sonucunda ortaya çıkan bu lezzet, herkes tarafından çok sevilir. Peki, bulgogi yemeğinin tarifi nasıldır? En güzel ve lezzetli bulgogi nasıl yapılır? İşte, bulgogi yemeğinin malzemeleri, tarifi ve püf noktaları..
Bulgogi tarifi
Malzemeler
Dana bonfile
Havuç
Soğan
Taze yeşil soğan
Armut
Kivi
Nişasta
Bulgogi sos malzemeler
Soya sos
Gochujang
Susam yağı
Esmer toz şeker
Taze zencefil
Sarımsak
Kırmızı pul biber
Karabiber
Chili biber
Üzeri için;
Susam
Bulgagi nasıl hazırlanır?
Pançeta bifteği yada seçtiğiniz başka bir sığır etini damarlara karşı ince şeritler halinde kesin. İnce olarak kıyılan dana etini bir kaba alın ve içine soya sosu, esmer şeker, susam tohumu, susam yağı, sarımsak, ezilmiş kırmızı biber gevreği, zencefil ve istiridye soslarını ekleyin. Sığır etlerinin baharatlarla iyice kaplandığından emin olana kadar karıştırın ve bir saat marine olması için bozdolabına koyun.
1 saat sonra sığır etlerini wok tavada ya da büyük bir tavada yüksek ateşte 5-6 dakika kadar pişirin. Daha sonra etin üzerine yeşil soğan ekleyin ve servis edin.
Bulgogi yemeğinin püf noktaları:
- Etinizi damar boyunca kesmek size sert ve çiğnenmesi zor bir et verir. Bundan dolayı yumuşak ve sulu kısa lifli et istiyorsanız etinizi damarlara dik olarak kesin.
- Tavada pişirdiğiniz süreçte maksimum lezzete ve aynı zamanda yumuşaklığa ulaşabilmek için etinizi 1 cm’den daha az kalınlıkta dilimleyin.
- Oda sıcaklığında olan sığır eti daha hızlı pişer ve suyunu daha az salar. Bu yüzden marine ettiğiniz etinizi oda sıcaklığına gelmesi için buzdolabından çıkardıktan sonra 30 dakika da dışarda bekletin.
- Etin aşırı sıkışık pişmesinin önne geçmek için wog veya büyük bir tava kullanın. Tencerede pişirilen etin ğişmesi uzun süreceği için iyi bir tad elde edemezsiniz. İçi sulu ve yumuşak bir et elde etmek için eti kızartmadan önce tavayı mutlaka ısıtın.
- Daha tatlı bulgogi için de eti kızartmadan önce üzerine fazladan ½-1 çay kaşığı esmer şeker serpebilirsiniz.
- Susam yağı bilindiği üzere benzeri olmayan topraksı ve cevizli tada sahiptir. Biraz pahalı olmasında dolayıonun yerine kanola yağı, ayçiçek yağı, zeytinyağı vb. ile değiştirebilirsiniz. İstiridye sosu da tatlı-tuzlu tada sahiptir ve onun yerinde de dilenirse soya sosu da kullanılabilir.