25.10.2024-13:35 (Son Güncelleme:25.10.2024-13:35)

Bulgaristan'daki Genel Seçimler İçin Çifte Vatandaşlara Çağrı

Türkiye'deki çifte vatandaşlar, 27 Ekim'de gerçekleşecek Bulgaristan seçimleri için sandığa gitmeleri çağrısında bulunuldu.

Bulgaristan Seçimleri İçin Önemli Çağrı

Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlar, 27 Ekim Pazar günü düzenlenecek olan Bulgaristan genel seçimlerinde oy kullanmaları için 31'i Trakya'da olmak üzere toplam 168 sandık oluşturuldu.

Çifte Vatandaşların Önemi

Trakya'daki dernekler, çifte vatandaşlara "sandığa gidin" çağrısında bulunarak önemli bir sorumluluk üstleniyor. Kırklareli Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Erol Ateş ve Babaeski Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Gülsüm Kaynaklar, bu seçimlerin kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Seçimlerin Önemi ve Meseleler

Ateş, Bulgaristan'da yapılan yedinci erken genel seçimin önceki seçimlerden daha önemli olduğunu belirterek, 9 Haziran'da gerçekleştirilen seçimde hükümetin kurulamadığını anımsattı. Hak ve Özgürlükler Hareketinin tarihinde ilk kez 47 milletvekili çıkardığına dikkat çekerek, bu seçimlerin sonuçlarının Türkiye'deki çifte vatandaşlar için büyük ehemmiyet taşıdığını ifade etti.

Katılım ve Belirsizlik Sorunları

Ateş, katılımın artırılması gerektiğini ve her çifte vatandaşın oy kullanarak sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. "Son 3 yılda yedinci seçim yapılıyor ve bu durum insanları bıkkın hale getirdi. Ama bu kez olay farklı olacak," dedi.

Gelecek Ümidimiz

Kaynaklar, seçimlerin Türk azınlığın haklarını koruyabilmesi açısından büyük önem taşıdığını ve belirsizliğin son bulmasını ümit ettiklerini söyledi. "Hükümet kurulamadığı sürece mevcut sorunlarımızı çözemeyeceğiz. Oy kullanma oranının artırılması gerekiyor," dedi.

Çifte Vatandaşların Mesajı

Kaynaklar, "Her çifte vatandaşımız kendi hakları için oy kullanmalı ve bu seçimler, belirsizliğin son bulması için büyük bir fırsat sunuyor," ifadelerini kullanarak çağrıda bulundu. Babaeski'de çifte vatandaşların oy kullanma oranlarının düşük olduğunu vurguladı ve herkesin sandığa gitmesi gerektiğini belirtti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr