Bülbül Yuvası Tatlısı Nasıl Yapılır?
Geleneksel tatlılar arasında yer alan bülbülyuvası tatlısı, özellikle iftar menüleriniz için mükemmel bir seçim olacaktır. Peki, bülbülyuvası tatlısı yapmak için gerekli olan malzemeler nelerdir? Bülbülyuvası tatlısı nasıl yapılır? Püf noktalarına haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...
En lezzetli şerbetli tatlılar arasında yer alan bülbülyuvası, Ramazan’da iftar menülerinizin vazgeçilmezi olacak. Sizde bu geleneksel olan tatlıyı, pastaneden almak yerine evde kendiniz yapabilirsiniz. Enfes lezzetiyle sizleri mest edecek olan bülbülyuvası tatlısı için gerekli olan malzeme listesini ve yapılışını bir araya getirdik. İşte detaylar…
MALZEMELER
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 paket tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase ceviz
- Yaklaşık 3,5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 4 su bardağı su
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3 diş limon tuzu
NASIL YAPILIR?
Şerbeti için; Derin bir tencerenin içerisine su ve toz şekeri alın. Şeker eriyinceye dek iyice karıştırın. Bu esnada karıştırmayı yapmazsanız şerbetiniz daha çabuk şekerlenir. Şerbetiniz kaynamaya başlayınca altını kısın ve 3 diş limon tuzunu ocaktan almadan 15 dakika önce ekleyin. Eğer limon tuzunu, şerbeti ocaktan almadan hemen önce eklerseniz, şerbetiniz şekerlenebilir. Şerbetinizi hazırladıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Hamuru için; Tereyağını bir tavanın içerisine alın ve eritin. Daha sonra erittiğiniz tereyağını soğumaya bırakın. Ardından soğuyan tereyağını derin bir kabın içerisine alın. Üzerine kalan malzemeleri de ekledikten sonra kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurmaya başlayın. Yoğurduktan sonra hamuru 2 eşit parçaya bölün. Merdane ile yarım santimden biraz daha ince olacak şekilde hamuru açın. Çay bardağınızla yuvarlaklar çıkarıp tepsinizin içerisine dizin. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp çay bardağınızla yuvarlaklar çıkartın. Yuvarlakların orta kısmını küçük yuvarlak bir kapakla kesip, çıkarın.
İlk hamurdan elde edip fırın tepsisine dizdiğiniz yuvarlakların üzerine yumurta akı sürün. İkinci hamurda elde ettiğiniz ortası kapakla kesilmiş yuvarlakları da fırın tepsisindeki yumurta sarısı sürdüğünüz yuvarlakların üzerine yapıştırın. Daha sonra her hamur parçasının kenarlarına ve ortasına yumurta akını sürün ve her bir yuvarlağın içerisine yarım ceviz yerleştirin. Cevizlerinde üzerlerine yumurta akı sürün. Üzeri kızarıncaya dek 160 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine dökün. İşte bu kadar! Afiyet olsun...