Ramazan ayının 6. gününde iftar sofralarında hangi yemekler olsun isterseniz haberimizin detaylarına bakabilirsiniz. Sizler için lezzetli mi lezzetli bir menü hazırladık ve aynı zamanda işlerini kolaylaştırmak adına da tariflerini verdik. İşte, Ramazan iftar 6.gün menüsü
* Şehriye Çorbası
* Anne Köftesi
* Fırında Makana
* Sütlaç
Şehriye Çorbası tarifi
Malzemeler:
1 litre sıcak su 1 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Nane
Yapılışı:
Zeytinyağı ve tereyağı tencereye konulur ve üzerine rendelenmiş sarımsak eklenir. Daha sonra salça ve domatesi ilave edilir ve biraz kavurduktan sonra üzerine 1 litre su eklenir. Tencereye şehriye, tuz, nane ve karabiber de eklendikten sonra ocağı altı kısılır ve şehriyelere yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Anne Köftesi tarifi
Malzemeler:
750 gram kıyma 1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Yarım Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
Yapılışı:
Soğan ve sarımsakları rendeleyin ve soğanın suyunu ayrı bir yerde sıkın. Tüm malzemeleri geniş bir kasenin içine koyarak güzelce yoğurun. Yaklaşık 15-20 dakika boyunca yoğurdunun köftelere şekil verin ve daha sonra buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Dolaptan çıkardığını köfteleri tavada veya ızgarada pişirin.
Haşlamadan Fırın Makarna tarifi
Malzemeler:
2 adet yumurta 2,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
100 ml krema
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım paket fiyonk makarna
Rendelenmiş kaşar peynir
Beyaz peynir
Yapılışı:
Derin bir kaseye yumurtaları kırın ve tuz ekleyerek iyice çırpın. Ardında tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kaşar peyniri, beyaz peyniri ve haşlanmayan çiğ makarnayı karşımın içine ekleyip bir güzel karıştırdıktan sonra karışımı fırın kabının içine boşaltın.
Fırın tepsisinin üzerini streç film ile sardıktan sonra karışımı 5 saat buzdolabında dinlendirin. Dolaptan çıkardığını makarnanın üzerine kaşar peyniri rendeleyin ve daha sonra 200 derecelik fırında peynirler kızarmaya başlayıncaya kadar pişirin.
Sütlaç tarifi
Malzemeler:
1 litre süt 1 litre su
2 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Toz tarçın
Yapılışı:
Yıkadığınız pirinçleri bir miktar su ile ocağa alın. Pirinçler uzayıp suyunu çekene kadar kaynatın ve ardından soğuk süt ekleyin.
1-2 defa karıştırdıktan sonra kaynamasını bekleyin.
Diğer tarafta bir kasenin içinde pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile iyice ezin. Tencereden aldığının kaynayan sütten 1-2 kepçe alarak kaseye ekleyin. Karıştırdığınız pirinç ununu daha sonra tencereye ilave edin ve ara ara karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
Son olarak toz şekeri eklediğiniz sütlacı 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın ve kaselere paylaştırın.
Afiyet olsun...