17.04.2022-16:36 (Son Güncelleme:17.04.2022-16:36)

Bugün iftarda ne pişirsem? 16. Gün iftar menüsü 17 Nisan 2022 Pazar

Ramazan ayının ilk iki haftası geride kaldı. Fakat sevdiklerine ziyafet çektirmek isteyenler Ramazan ayının 16. gününde de bugün iftarda ne pişirsem? sorusunu sık sık düşünüyor. İşte 17 Nisan 2022 Pazar gününün iftar menüsü...

Ramazan ayının 16. gününe girildi. Geçen iki hafta boyunca hem iftarda hem de sahur milyonlarca insan sevdikleriyle keyifli ve huzur dolu yemekler yedi. 17 Nisan 2022 Pazar günü iftar menüsünü oluşturmak isteyenler ise ‘’Bugün iftarda ne pişirsem?’’ sorusunu sıklıkla kendi kendisine düşünüyor. Sevdikleriyle huzur ve mutluluk dolu bir iftar daha geçirmek isteyen kişiler arama motorları üzerinden en güzel yemeklerin tariflerini araştırıyor.

17 Nisan 2022 Pazar iftar menüsü

Ramazan ayının 16. gününde sıcacık çorbaların, tatlı konuşturan tatlıların ve daha nice güzel yemeğin tarifini internet üzerinden araştıran insanlar nasıl bir iftar menüsü oluşturacağını düşünüyor. İşte 17 Nisan 2022 Pazar iftar menüsü:


Kabak çorbası malzemeleri ve tarifi

Malzemeler

2 adet kabak

1,5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı su

Karabiber

Tuz

Tarifi

Kabaklar alacalı soyularak ufak ufak doğranır. Sarımsak rendelenerek kabakla birlikte zeytinyağında sotelenir. Tereyağının tencerede eritilmesinin ardından üzerine un eklenir ve kokusu yükselene kadar karıştırılır. Karışımın üzerine süt eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Sonrasında su, karabiber ve tuz ilave edilerek kısık ateşte bir süre daha pişirilir. Soğumaya bırakılan çorba kıyılmış dereotuyla servis edilir.

Tavuk çöp şiş malzemeleri ve tarifi

Malzemeleri

500 gram tavuk göğsü

2 diş sarımsak

2 adet domates

2 adet sivri biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Karabiber

Toz biber

Kekik

Tuz

Tarifi

Tavuk eti şişe dizilecek boyutta doğranır. Sonrasında rendelenmiş sarımsak, baharatlar ve tuz eklenir. Zeytinyağının ilave edilmesiyle tavuk iyice karıştırılır. Domates ve biberlerin büyükçe doğranmasıyla birlikte tavuklar arada olacak şekilde şişlere dizilir. Hazırlanan şişler isteğe göre ızgarada veya fırında pişirilir.

Domatesli fırında makarna malzemeleri ve tarifi

Malzemeleri

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

4 su bardağı süt

Yarım yemek kaşığı tuz

Üzeri için:

Rendelenmiş kaşar peyniri

Rendelenmiş domates

Tereyağı

Tarifi

Önce makarna tuzlu suda haşlanır

Haşlanırken beşamel sosu hazırlanır

Tüm malzemeler küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişirilir.

Daha sonra makarna süzüp fırın kabına yerleştirilir.

Ardından beşamel sos makarna üzerine kuru bir yer kalmayana kadar dökülür.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile rendelenen domates serpilir.

En son tereyağını küçük parçalar halinde aralıklarla üzerine koyulur

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saate yakın pişirilir.

Roka salatası malzemeleri ve tarifi

Malzemeleri

1 demet roka

1 adet kırmızı soğan

1 adet nar

Yarım su bardağı haşlanmış mısır

Yarım su bardağı siyah zeytin

10-12 adet

3/4 su bardağı ceviz

Sos için:

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 yemek kaşığı elma sirkesi

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Sumak

Tarifi

Roka yıkayıp irice doğranır

Kırmızı soğanlar da piyazlık doğranır.

Domatesler ortadan ikiye bölünür

Bir kapta mısır, zeytin ve cevizle karıştırılır.

Sos için, gerekli tüm malzeme bir kapta karıştırılır ve salatanın üzerine gezdirilir.

En üste sumak serpip servis edilir.

Kızarmış ekmek tatlısı malzemeleri ve tarifi

1 paket kızarmış ekmek

Muhallebisi için:

1 litre süt

1-2 yemek kaşığı nişasta

6 yemek kaşığı un

6 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

Üzeri için:

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt

Tarifi

Bir tencereye su ve şeker alınıp şeker eriyene kadar karıştırılır.

Kaynayınca içine 2 damla limon suyu ekleyip ocaktan alınır ve 5 dakika kadar dinlendirilir.

Kızarmış ekmekler bir tepsiye dizilir.

Üzerine de hazırlanılan şerbet gezdirilir.

Süt, un, şeker ve nişasta bir tencereye alıp koyu kıvama gelene kadar kısık ateşte pişilir.

Ocaktan almadan hemen önce vanilya ekleyip karıştırılır.

Muhallebi soğuması için bekletilir. Soğuduktan sonra krem şanti de ekleyip çırpılır.

Daha sonrasında muhallebi ekmeklerin üzerine eşit bir şekilde yayılır

Son olarak krem şanti de hazırlayıp tatlınızın üzerine güzelce sürülür.


Haber365
bilgi@haber365.com.tr