16.07.2020-13:49 (Son Güncelleme:16.07.2020-13:47)

Buğu Kebabı Tarifi

Et sevenlerin yemekten en çok hoşlandığı yemek şüphesiz kebaptır. Fazlasıyla lezzetli olan tarifi yaparak misafirlerinizin gözlerinden şölen yaratacak etkiye sahiptir. İşte severek tüketeceğiniz Buğu Kebabı tarifinin yapılışı…

Kendinize güzel bir sofra hazırlamak ya da misafirleriniz için lezzetli yemekler yapmak isteyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tüm malzemeleri ayarlayarak harika lezzeti yapabilirsiniz.

BUĞU KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber

BUĞU KEBABI TARİFİ YAPILIŞI

Buğu kebabı tarifi için ilk olarak 500 gram kuşbaşı et geniş bir tencere içine konulur. Etlerin üzeri geçecek kadar su eklenilir. Tencere ocağın üzerine alınır ve etler kaynamaya bırakılır. Etler kaynamaya başlayınca üzerine çıkan köpükler alınır ve tencerenin kapağı kapatılır. Bu şekilde etler 40 dakika pişirilir. Diğer tarafta başka bir tencerenin içine ince ince kesilen soğanlar koyulur. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir. 2 dakika sotelenir. Daha sonra diğer tencerede pişen eti alın suyunu süzün ve kanara koyulur. Etleri sotelenen soğanların üzerine ekleyin bu şekilde 2 dakika daha kavurun. Sonrasında tencereye ince kesilmiş havuçlar, 1 adet küp şeklinde kesilmiş domatesler, 1 adet kesilmiş kırmızı biber ve 4 diş sarımsak koyulur. 1 su bardağı da pişen etin suyundan eklenir. Baharatları eklenip karıştırılır. Tencere kapatılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra kaynayan yemeğin üzerine daha önceden haşlanmış bezelyeler eklenir. Güzelce karıştırılır. Kapağı tekrardan kapatılır. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Bu pişirme süresi 20 dakika kadar sürer. Piştikten sonra ocağın altı söndürülür ve yemek ocaktan alınır. Böylece buğu kebabı tarifi hazır olmuş olur.

BUĞU KEBABI TARİFİ SUNUMU

Buğu kebabı pişirilip ocaktan alındıktan sonra kapağı açılır ve ilk buharının çıkması beklenir. Buharı çıktıktan sonra servis tabağına alınır ve üzerine tercihen pul biberi ve kekik eklenilebilir. Buğu kebabının yanına pirinç pilavı da yapılabilir. Yine tercihen ayran ya da salatada alternatif olabilir. Büyük bir servis tabağına buğu kebabı koyulur önceden küçük bir kaseye koyulan pirinç pilavı ters çevrilir servis tabağında buğu kebabının yanına koyulabilir. İstenirse servis tabağına önce pilav koyulup daha sonra üzerine buğu kebabı konulabilir. Süslemeleri ondan sonra yapılır. Buğu kebabı tarifi bu şekilde tadı güzel olduğu gibi görüntüsü de güzel olur. Sunumunun güzel olması da yemeği zenginleştirir.

BUĞU KEBABI TARİFİ İÇİN PÜF NOKTALAR

Buğu kebabı tarifi için püf noktalardan en önemlisi eti suyunu fazla çektirmemektir eti biraz sulu bırakmaktır. Baharatları bol kullanılması bu yemeğe lezzet katar. Baharatlar bol bol kullanılmalıdır. Yağıda az tutulmamalı bu tarz et yemeklerindeki püf noktalardan biride yağının çok olmasıdır. Zeytinyağı ve tereyağı ikisi de eklenirse buğu kebabı daha lezzetli olur. Sebzesi bol tutulmalı havuç ve bezelye buğu kebabında hem görüntü güzelliği katar hem de lezzet verir. Eti fazla pişirmemeliyiz. Et fazla piştiği taktirde kuru olur ve lezzetini kaybeder. Bu tarz yemeklere lezzet veren bir diğer püf nokta ise etin kaynatıldığı suyundan yemeğe eklenilmesidir.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr