12.12.2019-16:26 (Son Güncelleme:12.12.2019-16:24)

Bu İki Besin Kesinlikle Pişirilerek Yenmeli

İki tane sebze var ki uzmanlar bu iki besini pişirerek tüketilmesi gerektiğini söylüyorlar. Peki, iki sebze hangisidir?_

İki sebze uzmanlar tarafından yapılan çalışmalarda pişirilmesi gerektiğini düşünülüyor. İşte, pişirilmesi gereken besinler…

BU İKİ BESİN KESİNLİKLE PİŞİRİLEREK YENMELİ

Arkansas Üniversitesi’nden yapılan çalışmalar göre havucun pişirilmesi gerçekte vücudunuza daha fazla antioksidan sağlar. Havucun ısıtılmasından sonra, antioksidan düzeyleri yüzde 34 oranında arttı ve depolama ilk haftasında artmaya devam etti. Antioksidanlar, kanser ve Alzheimer gibi hastalıkları engellemeye destek olan vücuttaki serbest radikallerin yuvarlaklaştırılmasında önemli bir rol oynamaktadır. İki farklı araştırma, kuşkonmaz saplarının pişirilmesinin kanserle mücadele eden antioksidanları artırmaya destek olduğunu bulmuştur. Tam şekilde bunu gösteren bir araştırma Journal of Food Science & Technology’de yayınlandı. Uluslararası Moleküler Bilimler Dergisi’ndeki bir farklı araştırmada, kuşkonmazın daha düşük kanser oranları ile bağlantılı olan fenolik asitlerin pişirilme ile beraber iki katına çıktığını gösterdi.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr