25.10.2024-15:08 (Son Güncelleme:25.10.2024-15:08)

Bu Hafta Türkiye'de Hava Durumu Mevsim Normallerinde Seyredecek

Cengiz Çelik'ten alınan bilgilere göre Türkiye'de sıcaklıklar mevsim normallerinde olacak.

Türkiye'de Hava Durumu Tahmini

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, bu hafta Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceğini ve yağış beklenmediğini açıkladı.

Yağış Beklentisi

Çelik, yarın Orta ve Doğu Karadeniz ile birlikte Kars ve Ardahan çevrelerinde yağış olmasının tahmin edildiğini belirtti. Kıyı kesimlerinde bu yağışların genellikle yağmur şeklinde görüleceğini, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve doğudaki bazı bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını ifade etti. Özellikle Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde cumartesi günü yağışların kuvvetli olmasının beklendiğini vurguladı.

Sarı Kodlu Uyarı

Çelik, söz konusu bölgelerde beklenen kuvvetli yağışlar için sarı kodlu uyarı yayınlandığını belirterek, vatandaşların ani sel ve su baskınları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmalarını istedi.

Sıcaklık Tahminleri

Pazar, pazartesi ve salı günlerinde yurt genelinde yağış beklenmediğini belirten Çelik, özellikle batı bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde olacağını belirtti. Diğer yerlerde ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara Bölgesi ile yurdun iç kesimlerinde sis ve pus hadisesi görülebilir.

Üç Büyükşehirde Hava Durumu

Cengiz Çelik, üç büyük şehirde yağış beklenmediğini vurguladı. İstanbul'da hava bulutlu, Ankara ve İzmir'de ise az bulutlu ve açık olacağı kaydedildi. İllere ilişkin sıcaklık tahminleri ise şöyle:

  • Ankara: En düşük 4-5 °C, en yüksek 18-20 °C
  • İstanbul: En düşük 10-11 °C, en yüksek 19-20 °C
  • İzmir: En düşük 13-14 °C, en yüksek 24-25 °C

Gelecek günlerde, Türkiye genelinde çoğunlukla yağışsız ve mevsim normali civarında sıcaklıklarla karşılaşılması bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, AA muhabirine, yurt genelinde haftalık hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr