19.07.2019-16:32 (Son Güncelleme:19.07.2019-16:47)

Bu Besinler Şeker Yerine Kullanılabilir!

İşlenmiş şekerler sağlığımıza olumsuz etkiler oluşturabilir. Bu şekerlerin yerine daha doğal ve işlenmemiş gıdalar tercih ederek hem şekerinizi yükseltmemiş olursunuz hem de sağlığınızı korumuş.

Bazı gıdalar vücudumuzda yarardan çok zarara sebep olur. Şeker de bunlardan biridir. Peki şeker tüketirken şeker yerine geçecek diğer gıdalardan faydalanabilir miyiz? İşte cevabı.

BAL

Bal, sofra şekeri kullanmadan yemeklerinizi tatlandıran besindir. Doğal şekerler bakımından zengin olan bal aynı zamanda vitamin ve mineral deposudur. Bal, sofra şekerinden daha tatlı olduğu için yemek tariflerinde kullandığınız şekerin 4'te 3'ü kadar bal kullanmanız yeterli.

MUZ

Muz yemeklerinizi tatlandıracak doğal şeker içerir. Tatlılarınıza muz koyacaksanız olgun muzların daha çok şeker barındırdığını unutmayın.

TUZ

yerine tuz kullanmak şaşırtıcı ama çoğu tatlı tarifinde malzemeler arasında bir tutam tuz bulunur. Bunun nedeni tuzun yiyeceklerin doğal şekerini ortaya çıkarma ve mayhoşluklarını azaltma özelliği olmasındandır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr