Bu Besinler Beyni 4 Günde Mahvediyor!
Beyin sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve sadece 4 günde beyni bozan gıdalar açıklandı. peki beynimizin işleyişini bozan besinler hangisi?
Yediğimiz bazı gıdaların beynimizi ciddi anlamda tehdit ettiğini ve beyin sağlığımızı olumsuz etkilediğini biliyor muydunuz? işte o besinler...
Yağlı yiyecekler: abd'de yapılan bir araştırmada beynin olumsuz etkilendiği şeylerin tespit edilmesi için araştırmada deneklere 4 gün boyunca kahvaltıda şeker ve yüksek yağlı yiyecekler yedirilmiş. ardından şeker ve yağlı yiyecekler tüketen bu deneklerin beyin dalgaları ve hareketleri gözlem altına alınmış. düşünme ve hatırlama becerileri olumsuz yönde etkilenen bu deneklerin bilişsel sağlıklarının günden güne bozulduğu gözlemlenmiştir.
İşlenmiş şekerler beynin öğrenme kabiliyetini azaltıyor. beyni olumsuz etkileyen besin grubundan ilki işlenmiş şekerli gıdalar. vücuda giren işlenmiş şeker kandaki şeker oranını negatif yönde artırarak beyne kadar bu maddenin taşınmasına sebep olur. bilhassa işlenmiş şekerler öğrenme kabiliyetinin gerilemesine sebep olmaktadır.
Simit vücudu hantallaştırıyor: birçoğumuzun bayılarak tükettiği simit, kurabiye, poğacalarda beyne zarar veren gıda grupları arasında yer alıyor. bu besinler yüksek karbonhidrat içeridiğinden sebep fazla yağlanmayı sağlıyor. bu da vücudun hantallaşmasına sebep olur ki doğrudan beyni etkiler, beyinde deformeler oluşturuyor. bu deformeler zamanla unutkanlık gibi rahatsızlıkların daha çok yaşanmasına ya da var olan unutkanlık durumunun daha da yükselmesine neden olur.
Ayçiçek yağından uzak durun: beyne zarar veren gıdalardan bir tanesi de ayçiçek yağıdır. bilhassa ısı ile temas edildiği zaman kolestrolün yükselmesine sebep olmaktadır. bu da hem kalbi hem de vücuttaki kan akışını olumsuz yönde etkilemektedir. bu durum da sağlıklı kan hücrelerinin eksilmesine sebep olur ve doğrudan beyni olumsuz etkiler.
Salam, sosis sinir sistemini bozuyor: beyin sağlığını olumsuz etkileyen pek çok yiyecek var. bunlardan bir tanesi kuşkusuz sucuk,salam ve sosis gibi et ürünleridir. bu nedenle beyinde bazı bozukluklar baş göstermektedir. alzheimer'ın ortaya çıkmasında bu ürünlerin çok fazla tüketilmesi etkendir.