Browni kurabiye lezzetli olmasıyla birlikte görüntüsü de insanı kendisine çeken müthiş bir tatlı. Çay yanına harika giden tariflerden bir tanesi olan browni kurabiye tarifini ve malzemelerini sizler için hazırladık.
Browni ev hanımlarının altın günlerinde ya da akşam çaylarında hazırladıkları müthiş lezzetli bir kurabiyedir. Hanımlar bu özellikleri nedeniyle browni kurabiye tarifini araştırmaya başladılar. Peki malzemeler neler ve browni kurabiye nasıl yapılı?
Malzemeler
Hamur için
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Şerbeti için
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Bu tarif için ilk yapacağımız işlem şerbet hazırlamak olacak. Şerbet için elinizdeki küçük bir tencereye su ve şekeri koyup bunları karıştırdıktan sonra ocağa yerleştiriyoruz. Şerbetin kaynadığını gördükten 6 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz ve ılıması için kenara alıyoruz.
Şerbetimiz hazır olduktan sonra kurabiye hamurumuzun yoğrulma işlemine geçebiliriz. Yoğurma işlemini yapacağımız kabın içerisine kaba tereyağını, unu, yumurtayı, kakaoyu, pudra şekerini, sıvı yağı, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hepsini birlikte güzelce karıştırıyoruz. Hamurda önemli olan nokta ele yapışmayacak bir kıvam almasıdır.
Bu işlemleri başarıyla tamamladıktan sonra kurabiyelerimize şekil vermeye başlayabiliriz. Yuvarlak şeklini alan kurabiyelerimizi yağlı kağıdımızın bulunduğu bir tepsiye koyuyoruz. Hamurlarımızı tepsiye dizdikten sonra browni kurabiyelerimizi daha önceden 200 derecelik ısıya aldığımız fırınımıza tam 10 dakika pişirmemiz yeterli olacaktır.
Son işlemimiz fırından alacağımız kurabiyelere şerbet dökmek olacak. Bu arada kurabiyeler pişince hemen bu işlemi yapmayıp ilk sıcaklığının gitmesini bekleyeceğiz ve daha sonra ılıttığımız şerbete kurabiyelerimiz sokup çıkartacağız. Harika kurabiyelerimiz hazır isterseniz daha güzel bir görüntü olacağı için kurabiyelerimizin üzerine hindistan cevizi dökebilirsiniz. Afiyet olsun!