10.08.2024-10:04 (Son Güncelleme:10.08.2024-10:04)

Brezilya’da yolcu uçağı düştü: Hayatta kalan yok

Brezilya’nın Sao Paulo eyaletinde düşen bir yolcu uçağında 57 yolcu ve 4 mürettebatın tamamı hayatını kaybetti.

Brezilya’da yolcu uçağı yere düştü. Brezilya'da Voepass Havayolları'na ait ATR 72-500 model bir yolcu uçağının Sao Paulo eyaletinde düşmesi, ülkede büyük bir trajediye yol açtı. İlk açıklamalarda uçakta 62 kişinin bulunduğu belirtilirken, bu sayı daha sonra 61 olarak güncellendi.

Dehşet kazanın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı

BBC’de yer alan habere göre; Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, kazanın dehşetini gözler önüne serdi. Görüntülerde, uçağın Vinhedo kenti semalarında hızla irtifa kaybederek siyah dumanlar eşliğinde spiraller çizdiği görülüyor. Uçağın yerleşim alanına düşmesiyle birlikte olay yerine hızla çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Uçağın düştüğü yerleşim alanında can kaybı olmadığı açıklandı.


2007’den bu yana yaşanan en ağır uçak kazası

Bu kaza, Brezilya'da 2007 yılından bu yana en çok ölümle sonuçlanan uçak kazası olarak kayıtlara geçti. 2007 yılında yaşanan uçak kazasında 199 kişi hayatını kaybetmişti. Kaza yapan çift motorlu uçak, Brezilya'nın güneyindeki Parana eyaletinde yer alan Cascavel şehrinden Sao Paulo'ya gitmek üzere havalanmıştı.

Voepass Havayolları, kazayı doğruladı ancak henüz kazanın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Sao Paulo merkezli havayolu şirketi, ATR-72 model uçaklardan oluşan 15 uçaklık filosuyla Brezilya'nın dördüncü büyük havayolu şirketi konumunda bulunuyor.

Durum çok üzücü

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Durum çok üzücü. Hayatını kaybedenlerin aileleri ve arkadaşlarıyla dayanışma içindeyim" ifadelerini kullandı.

muratcankilic@haber365.com.tr