Brent petrolün varil fiyatı kaç dolar oldu? Benzin ve motorin fiyatları düştü mü? 26 Nisan Uluslararası petrol fiyatlarında son durum!
Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasaların bir numaralı gündem maddesi olurken Türkiye'den de çok yakından takip ediliyor. Benzin ve motorin fiyatlarını etkileme yönünde büyük etkisi olan brent petrolün 26 Nisan günü kaç dolardan satıldığı gündemin en çok araştırılan konusu oldu. Peki, Brent petrolün varil fiyatı kaç dolar oldu? Benzin ve motorin fiyatları düştü mü? İşte 26 Nisan Uluslararası petrol fiyatlarında son durum..
Benzin ve motorin fiyatlarını yakından etkileyen brent petrolün varil fiyatı hem Türkiye hem de dünya piyasaları tarafından yakından takip ediliyor. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaşın etkisiyle rekor seviyelere kadar yükselen petrolün varil fiyatının son günlerde düşüşe geçtiği öğrenilirken kaç dolara satıldığı merak ediliyor.
Brent petrolün varil fiyatı kaç dolar oldu?
Akaryakıt fiyatlarının değişmesinde büyük etkisi olan brent petrolün varil fiyatının 25 Nisan günü 103 dolar seviyelerinde işlem görmüştü. Petrolün fiyat grafiğinin aşağı yönlü bir hareketlenme yaşadığı ve 26 Nisan iş gününde düşüş yönünde bir izlenim yarattığı bildirildi.
Libya Ulusal Petrol Kurumu tarafından dün yapılan bir açıklamada ülkenin güneyinde bulunan Sharara Petrol Sahasındaki mücbir sebeplerden dolayı günlük 300 bin varil ham petrol üreten Sharara'nın üretime ara verdiği duyuruldu.
Dün öğlen saatlerinde 104,89 dolardan satılan Brent petrolün varil fiyatı, günü 1023 dolar seviyelerinde kapatırken, 26 Nisan gününe düşüş eğilimiinde başladı. Bugün saat 10.16'dan itibaren dünkü kapanışa göre yüzde 0,58 düşüş gösteren brent petrol, 102,75 dolardan alıcı bulmaya başladı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü olan WTI ham petrolünün varil fiyatı ise 98,86 dolar düzeyinde satıldı.
Koronavirüs salgınına karşı Çin'in Şanghay kentinde 28 Mart tarihinde ilan edilen ve devam ettirilen kapanma ile birlikte Asya ekonomilerinden gelen olumsuz üretim sinyalleri geldi. Bu olumsuz sinyaller ise brent petrolün düşük seyrine katkıda bulundu.
Brent petrolde yaşanan düşüş eğilimine Çin'deki Kovid-19 karantina önemlerinin yanı sıra ABD'de olası yöndeki faiz artırımının neden olduğu talep belirsizlikleri de etkili oldu.