22.05.2018-18:30 (Son Güncelleme:02.06.2021-23:06)

Boyunda Sivilce Neden Çıkar?

Boyunda sivilce neden çıkar? Boyunda çıkan sivilce nasıl geçer? Boyunda çıkan sivilceler oldukça rahatsızlık vericidir. Peki boyunda çıkan sivilce nasıl engellenir?

Boyunda sivilce neden çıkar? Boyunda çıkan sivilce nasıl geçer? Boyunda çıkan sivilceler oldukça rahatsızlık vericidir. Peki boyunda çıkan sivilceyi geçirmek için neler yapılmalı?

Sivilceler hormanal düzenin değişmesiyle, kişilerin ergenlik dönemine girmeleriyle birlikte çıkan yağ bezeleridir. Sivilce, cildin orta katmanında bulunan sebumun yani yağ salgılayan kanalların tıkanmasıyla ortaya çıkan kızarıklık ve iltihabi şişliklerdir.

Sivilce genellikle ergenlik dönemlerinde başlar ve otuz yada kırklı yaşlara kadar görülebilen bir cilt sorunudur.

Hormonların etkisi ile vücut fazla yağ salgılar ve tıkanan gözeneklerden çıkamadıklarında enfekte olarak sivilceye neden olurlar. Ciltte oluşan ter, yağın vücuttan atılamamasıyla ortaya çıkar.

BOYUNDA SİVİLCE NEDEN ÇIKARAR?

Vücudun ter atamamasından kaynaklı olarak genellikle boyun bölgesinde sivilce oluşumları görülebilir.

Boyun bölgesinde görülen sivilceleri tetikleyen bir diğer durum ise deterjan alerjisi olabilir. Kullanılan deterjan, alerji yaptığında boyun ve göğüs bölgesinde sivilce oluşabilir. Özetle, deterjan ile yıkanan tüm kumaşlar vücudunuza değdiği noktada alerjiye neden olur. Bu nedenle uzmanlar, hassas ciltler için alerji yapmayan hipoalerjenik deterjanlar kullanmanızı önerirler.

Kadınlarda adet döneminde olan hormon değişimleri, artan hormonlar sivilce oluşumuna neden olur. Başta yüz ve boyun bölgesinde sivilceler ortaya çıkar. Bu dönemde doktorlar cilt temizliğine dikkat etmenin çok faydalı olabileceğini söylemektedir.

BOYUNDA ÇIKAN SİVİLCE NASIL GEÇER?

Boyun bölgesinde çıkan sivilceler fazlaca rahatsızlık verici bir durumdur. Boyun bölgesine temas eden kıyafetler veya saç gibi etkenlerden kaynaklı sürekli tahriş olmaya müsaittir. Bu durumdan kaynaklı olarak can yakıcı olabilir.

- Boyun bölgesinde sivilce varsa bir sivilce merhemi kullanabilirsiniz.

- Bu bölgede olan sivilceler asla sıkılmamalı ve sabırlı olunmalıdır.

- Bol su için. Vücudunuz susuz kaldığında sivilce oluşumu hızlanır.

- Saçlarınız asla boyunla temas etmemelidir. Saçlarda olan yağ sivilceye neden olur.

- Elleriniz ile sivilcelere dokunmayın, çünkü ellerinizde bulunan bakteriler sivilce oluşumuna neden olur.

- Gece yattığınız yastık yüzü düzenli olarak değişmelidir.

- Havlular ortak kullanılmamalıdır.

- Kullanılan şampuan ve saç kremi kaliteli olmalıdır. Parfümlü saç bakım ürünleri cildi çok daha tahriş eder. Bu ürünler kullanılmamalıdır.

- Giyilen tişörtler ve gömlekler boynunuzu sıkmamalı veya sürtmemelidir. Nefes alan, pamuklu ve rahat yakalı ürünler tercih edilmelidir.

- Kuvvetli kokusu olan kozmetikler kullanılmamalıdır.

- Çene bölgesinde çok fazla sivilce varsa, bu durum hormonsaldır hemen bir test yapılmalıdır.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr