23.02.2019-11:03 (Son Güncelleme:15.12.2021-14:06)

Botoks Nedir, Deri Altı Dolgusuyla Farkı Nedir?

Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, botoks ve deri altı dolgusu hakkında önemli bilgilerin altını çizdi. Peki, her yıl milyarlarca kişi tarafından yaptırılan botoks ve deri altı dolgusu nedir?

Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, botoks ve deri altı dolgusu hakkında önemli bilgilerin altını çizdi. Peki, her yıl milyarlarca kişi tarafından yaptırılan botoks ve deri altı dolgusu nedir?

Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu botoksu şöyle tanımlıyor: ''Botoks kasları donduran, saflaştırılmış bakteri içerir. Bu sayede botoks yüzdeki mimiklerin yol açtığı çizgi ve kırışıkların görünürlüğünün azalmasını sağlar. Göz çevresindeki kaz ayakları ya da alındaki yatay çizgiler gibi hareketli kırışıklıkları düzeltmek için botoks oldukça etkilidir. Botoks, bir bakteriden alınan botulinum toksinin saflaştırılmış halidir. Çok yüksek miktarlarda zehirli olmasına karşın, bir uzmanın az ve düzenlenmiş miktarda uygulaması sonucunda kırışıkları düzeltmek için zararsız bir çözüme dönüşür.’’

SİNİR UYARILARINI ÖNLÜYOR!

Botoksun enjekte edildiği yerde sinir uyarılarını engelleyerek çalıştığını söyleyen Uğurlu, ''Sinir uyarıları kesildiğinde bu durumdan etkilenen kas, geçici olarak donar. Yüzün seçili bölgesindeki hareketsizlik keskin kırışıklıkların yumuşamasını, azalmasını hatta ortadan kalkmasına yardımcı olur. Botoks 3 ila 4 ay boyunca etkili olur'' diye ifade etti.

BOTOKS NERELERDE KULLANILIR?

Botoksun yalnızca kas hareketlerinin neden olduğu kırışıklarda işe yaradığını söyleyen Uğurlu,'' Bunlar hareketli kırışıklık olarak bilinir ve genellikle 'mimik çizgileri' diye tanımlanır. Botoks uygulanan en yaygın hareketli kırışıklıklar yüzün üst kısmında iki kaşın arasındaki '11' şeklinde çizgiler, alında oluşan yatay çizgiler ve göz etrafındaki kaz ayaklarıdır. Bu çizgiler zaman içerisinde gülümseme, kaş çatma, yan bakma ve diğer yüz ifadeleri sonucunda ortaya çıkar. Botoks yüzdeki sarkma ya da tombulluğun azalması sebebiyle oluşan çizgi ve kırışıklarda bir işe yaramaz. Bunlar durağan çizgiler olarak adlandırılır ve durağan çizgiler yanak, boyun, çene altında bulunur'' dedi.

DERİ ALTI DOLGUSU NEDİR?

Deri altı dolgusu hakkında bilgi veren Uğurlu, ''Deri altı dolgusu yaşa bağlı olarak incelen bölgelerde dolgunluk sağlayacak maddelerden oluşur. Bu incelme genellikle yanaklar, dudaklar ve ağız çevresinde meydana çıkar. Deri altı dolgusu kimi zaman yumuşak doku dolgusu olarak da tanımlanır. Hacim ve dolgunluk vermek için deri yüzeyi altına enjekte edilmek amacıyla geliştirilmiş bir üründür'' diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr