14.12.2020-10:41 (Son Güncelleme:14.12.2020-09:53)

Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır?

Biraz zahmet gerektirse de her lokmada bu zahmete değeceğini göreceksiniz. Genel olarak Kırklareli mutfağında karşımıza çıkan Boşnak mantısı tarifini sizin için derledik. Peki, Boşnak mantısı nasıl yapılır? Boşnak mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…

Hamur işi seven bir millet olarak Boşnak mantısı damaklarımızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Boşnak mantısı için gerekli malzeme listesini ve hazırlanışını sizin için derledik. İşte detaylar...

MALZEMELER

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 kiloya yakın un
  • Tuz

İç harcı için:

  • 1 kilo kıyma
  • 4 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Pul biber
  • Nane

NASIL YAPILIR?

Soğanlar ince olacak şekilde doğrayın ve suyunu sıkın. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi bir kabın içerisine alarak iyice karıştırın. Hamur için ılık su, tuz ve unu bir kabın içerisine alarak iyice yoğurun. Hamur yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru dokuz bezeye ayırın. Her bezeyi küçük tabak boyutunda inceltin. İnceltme işlemini uygularken ellerinizi zeytinyağına batırın ya da hamurun üzerine zeytinyağı ekleyin. İncelttiğiniz hamurları 15 dakika daha dinlendirin. Dinlendirilen hamurlardan tezgahın üzerin alın ve parmaklarınızla hafifçe çekerek inceltin. Açtığınız hamura uzunlamasına kıymalı harç ekleyin ve rulo şeklinde sarın. Üç parmak genişliğinde dilimler kesin. Dilimlerin kestiğiniz tarafı birleştirin, kıymalı harcın dökülesini istemezsiniz. Birleştirme yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizin. Mantı tepsisi ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarıncaya dek pişirin.

Piştikten sonra sarımsaklı yoğurt hazırlayarak mantının üzerine dökün. Onun üzerine de salçalı sosu ilave ederek, kuru nane serpiştirin. İşte bu kadar, afiyet olsun…

Haber365
bilgi@haber365.com.tr