20.10.2024-13:48 (Son Güncelleme:20.10.2024-13:48)

Bosna Hersek'te Sel Felaketi Sonrası Yerel Seçimlerin Yapıldığı Bugün

Bugün, sel felaketi nedeniyle ertelenen yerel seçimler Bosna Hersek'te gerçekleşiyor.

Bosna Hersek'te Yerel Seçimler Devam Ediyor

Bosna Hersek'te, 6 Ekim'de gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimler, yaşanan felaketten dolayı ertelenmişti. Bugün, sel felaketinin etkilediği 4 belediyede halk, sandık başına gidiyor.

Sel Felaketi ve Seçim Süreci

4 Ekim'de yaşanan ve 27 can kaybına neden olan sel felaketinin ardından, Kiseljak, Kresevo, Fojnica ve Konjic belediyelerinde yerel seçimler ertelendi. Bu bölgelerde toplam 54,379 seçmen, yerel yönetimlerini belirlemek amacıyla oy kullanmak üzere sandık başına gidiyor.

Yeni Sandık Merkezleri Kuruldu

Bosna Hersek Merkez Seçim Komisyonu, sel felaketi nedeniyle tahliye edilen vatandaşlar için yeni sandık merkezlerinin açıldığını duyurdu. Sel bölgesindeki seçmenler, yerel saatle 07:00 ile 19:00 arasında oy verme işlemini gerçekleştirebilecekler.

Yerel Seçimlerin Önemi

Yerel seçimler, bir bölgenin yönetiminde söz sahibi olacak kişileri belirlemek açısından hayati öneme sahiptir. Bu süreçte, halkın iradesinin yansıtılmasının yanı sıra, felaket sonrasında toparlanma ve yeniden yapılanma çabalarının önemi de göz önünde bulundurulmalıdır.

Bosna Hersek'te, 6 Ekim 2024'te yapılan yerel seçimin yaşanan sel felaketi nedeniyle ertelendiği 4 belediyede, halk sandık başına gitti. Kiseljak, Kresevo, Fojnica ve Konjic'te kayıtlı 54 bin 379 seçmen, yerel yönetimleri belirlemek için oylarını kullandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr