04.10.2024-13:18 (Son Güncelleme:04.10.2024-13:18)

Bosna Hersek'te Sel Felaketi: 4 Şehir Etkilendi

Şiddetli yağışlar, Bosna Hersek'te dört şehri etkisi altına aldı ve can kayıplarına neden oldu.

Bosna Hersek'te Şiddetli Yağışlar Sel Felaketi Yarattı

Bosna Hersek, son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar sonucu Jablanica, Konjic, Fojnica ve Kresivo şehirlerinde büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldı.

Jablanica En Çok Etkilenen Şehir

Sel felaketinden en çok etkilenen şehir Jablanica oldu. Şehirdeki birçok yol, meydana gelen heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapalı hale geldi. Ayrıca, Jablanica'daki bir caminin tamamen su altında kaldığı bildirildi.

Can Kayıpları ve Gelişmeler

Bosna Hersek Federasyonu Sivil Koruma Başkanlığı, Jablanica'da yaşanan olaylarda 5 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu, ancak yerel medyada bu sayının daha yüksek olabileceğinin altı çizildi. Konjic, Fojnica ve Kresivo'da da çok sayıda ev sular altında kalmışken, havadan çekilen görüntüler evlerde ciddi hasar olduğunu gösterdi.

Arama Kurtarma Çalışmaları

Bosna Hersek Savunma Bakanlığı, yaşanan can kayıplarının ardından arama kurtarma çalışmalarına helikopterlerin de dahil edileceğini açıkladı. Yerel medya, selden etkilenen bölgelerde birçok kayıp ihbarı yapıldığını bildirdi.

Okul ve Ulaşım Hizmetleri Etkilendi

Selden etkilenen bölgelerde eğitim kurumları kapatıldı ve toplu taşıma araçlarının bir süre hizmet vermeyeceği duyuruldu.

Bosna Hersek'te etkili olan şiddetli yağışlar Jablanica, Konjic, Fojnica ve Kresevo kentlerinde sellere neden oldu. Selden en fazla etkilenen yer Jablanica olurken pek çok yol heyelan nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr