28.10.2024-22:51 (Son Güncelleme:28.10.2024-22:51)

Bosna Hersek'te Cumhuriyet'in 101. Yılına Özel Türk Sanatçıları Sergisi

Saraybosna'da düzenlenen sergide 29 sanatçının 90 eseri sergilendi.

Bosna Hersek'te Türk Sanatçıları Sergisi Açıldı

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) bünyesinde, Türkiye'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) işbirliğinde "Türk Sanatçıları Sergisi" etkinliği gerçekleştirildi.

Serginin açılışı, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği'nin destekleriyle YEE'nin Saraybosna'daki mekanında yapıldı. Bu sergide, 29 farklı sanatçının toplamda 90 eseri, sanatseverlerin beğenisine sunulmak üzere sergilendi.

Sergide Neler Var?

Açılan sergide, Bosna Hersek'in doğal ve tarihi güzellikleri ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yer aldığı tablolar bulunuyor. Farklı tekniklerle hazırlanmış eserler dikkat çekiyor.

GESAM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nezih Demirtepe, sergi hakkında yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in 101. yıl dönümünü kutlamak amacıyla etkinliği düzenlediklerini ifade etti. Her yıl farklı bir ülkede bu sergiyi gerçekleştirdiklerini belirten Demirtepe, sergide yer alan eserlerin Bosna Hersek'in tarihi ve doğal güzelliklerini yansıttığını vurguladı.

GESAM'dan Nurten Aytaç da, sergide yer alan eserlerinden biri olan Mostar Köprüsü'nü farklı bir teknikle, kum ve taş kullanarak resmettiğini dile getirdi.

Sergi, 31 Ekim tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE), Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (GESAM) işbirliğinde "Türk Sanatçıları Sergisi" açıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr