16.08.2024-10:54 (Son Güncelleme:16.08.2024-10:54)

Bolu’da orman yangını çıktı: Dumanı Eskişehir’e kadar gitti

Bolu’nun Göynük ilçesinde meydana gelen orman yangının dumanı Eskişehir’de gökyüzünü kapladı. İşte ayrıntılar…

Bolu’da çıkan yangının duman Eskişehir’i kapladı. Eskişehir'in Bekirfakılar köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan Yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak şehrin birçok bölgesine dumanın ulaşmasına neden oldu. Kent merkezinde geniş bir duman tabakası gözlemlenirken, gökyüzünde karartılar meydana geldi.

Bazı köyler tahliye edildi

Yangınla mücadelede hava desteği sağlanabilmesi için Eskişehir'de lojistik hazırlıklar yapıldığı ve yakıt ikmali imkanlarının oluşturulduğu bildirildi. Yangının geniş alana yayılması üzerine çevre illerden helikopter desteği talep edildi.

Yangının şiddetini arttırması nedeniyle Göynük ilçesine bağlı Yeniköy ve Seferler Köyü'nün tahliye edilmesi kararlaştırıldı. Ekipler, köyleri boşaltarak vatandaşları güvenli bölgelere tahliye etti.


Yangınla mücadele 14 uçak ve 31 helikopterle sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınla mücadele için sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Eceabat, Göynük ve Gördes'te çıkan orman yangınlarına karşı 14 uçak ve 31 helikopterin görevlendirildiğini belirtti. Yangın söndürme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

muratcankilic@haber365.com.tr