19.10.2024-13:09 (Son Güncelleme:19.10.2024-13:09)

Bolu'da Kayaklı Koşu Sporcuları Kış Antrenmanlarına Başladı

Bolu'nun Gerede ilçesindeki kayak merkezi, kar yağışı ile sporcuların gözdesi oldu.

Bolu'da Kayaklı Koşu Sporcuları Kış Antrenmanlarına Başladı

Bolu'nun yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, kayaklı koşu sporcularına antrenman fırsatı sundu. Gerede ilçesindeki Arkut Dağı Kayak Merkezi, son günlerde aralıklarla yağan kar ile birlikte sporcuları kabul etmeye başladı.

Kar kalınlığının 10 santimetrenin üstüne çıktığı bölgede yer alan Kayaklı Koşu Merkezi, antrenmanlarına start veren sporcularla dolup taştı. Bu sezon boyunca çeşitli müsabakalara katılmayı hedefleyen kayaklı koşu sporcuları, sıkı bir çalışma programına girdi.

Merkezde eğitim alan 52 sporcu, günde çift antrenman yaparak Türkiye Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası ve Balkan Kupası gibi organizasyonlara hazırlanmaya odaklanıyor.

10 yaşındaki sporcu Eslimsu Koncıoğlu, antrenmanlarını arkadaşlarıyla birlikte sürdürdüğünü söyleyerek, "Kar erken yağdı. Ekim ayında kayak yapıyoruz. İlk karla antrenman yapıyoruz," dedi.

Başak Özçakal ise kayaklı koşu sporuna 2 yıl önce başladığını ve kendini geliştirmek için fırsatları değerlendirdiğini vurgulayarak, "Kar yağar yağmaz çıktık. Bizim için bu çok iyi oldu. Rakiplerimizden daha önce kar gördük ve piste çıktık. Hedefim şampiyonalara gidip birinci olmak," şeklinde konuştu.

Bolu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışını fırsat bilen kayaklı koşu sporcuları antrenmanlara start verdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr