10.10.2024-21:58 (Son Güncelleme:10.10.2024-21:58)

Bolu'da Deprem Tatbikatı: Afet Yönetim Süreci Test Ediliyor

Bolu'da 12 Kasım'da 24 saat sürecek deprem tatbikatı, Türkiye'nin afet yönetim sürecini test edecek.

Bolu'da 24 Saat Sürecek Deprem Tatbikatı

Bolu'da, afet yönetim süreçlerinin test edilmesi amacıyla 12 Kasım 2023'te 24 saat sürecek bir deprem tatbikatı düzenlenecek. Bu tatbikat, Bolu ile birlikte Düzce, Ankara, Sakarya, Çankırı, Karabük ve Zonguldak illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

AFAD ile Koordinasyon

İl Özel İdaresinde düzenlenen Ekim Ayı İl Koordinasyon Toplantısı'nda, Vali Abdulaziz Aydın başkanlık etti. Toplantının ardından AFAD İl Müdürü Ümit Doğan, tatbikatın detaylarını paylaştı.

Senaryo ve Katılımcılar

Doğan, senaryo gereği 7,2 şiddetinde bir depremin canlandırılacağını ve bu durumdan Bolu, Düzce, Sakarya, Çankırı, Karabük, Ankara ve Zonguldak'ın etkileneceğini aktardı. Ayrıca Bursa, Kocaeli, Afyonkarahisar, Çorum, Eskişehir, Kastamonu gibi birçok ilden AFAD ekipleri tatbikata katılacak.

Tatbikatın Amaçları

Bu tatbikatın amacı, afet yönetim süreçlerini test etmek, müdahale kabiliyetlerini belirlemek ve kaynak kapasitelerini ölçmektir. Tatbikatın ilk 24 saati kesintisiz olarak yapılacak ve 1 milyon 314 bin 742 kişinin yanı sıra 382 binden fazla binanın etkileneceği öngörülmektedir.

Vali Aydın'dan Önemli Açıklamalar

Vali Abdulaziz Aydın, tatbikatın saatinin henüz belirlenmediğini belirterek, "Bu tatbikat, kendimizi test etme ve gerçek zamanlı Afet Koordinasyon Merkezi'ne ulaşma sürelerini tespit etme noktasında önemli bir fırsat sağlayacak." dedi.

Toplantının sonunda, daha önce gerçekleştirilen ve devam eden çalışmalara dair detaylı bir sunum da yapıldı.

Bolu'da düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısında, 12 Kasım'da 17 ilin desteğiyle 24 saat sürecek deprem tatbikatı gerçekleştirileceği bildirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr