19.10.2024-12:10 (Son Güncelleme:19.10.2024-12:10)

Bolu Dağı'nda Kar ve Sis Etkili

Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde sis ve yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu, Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 10 cm'ye ulaştı.

Bolu Dağı'nda Hava Durumu

Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde yoğun sis etkisi görülürken, Bolu'nun yüksek kesimlerinde ise kar yağışı etkisini gösteriyor. Özellikle Türkiye'nin kış turizmi için önemli merkezlerinden olan Kartalkaya Kayak Merkezi ve Gerede Arkut Dağı'nda kar yağışı aralıklarla devam etmekte.

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde Kar Kalınlığı

Köroğlu Dağı'nın zirvesinde yer alan 2,200 metre rakımlı Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı, 10 santimetreye ulaşmış durumda. Ayrıca, Yedigöller ve Abant Gölü milli parklarının yüksek kesimlerinde de kar yağışı sonucunda beyaz örtüyle kaplanmış görüntüler ortaya çıkıyor.

D-100 Kara Yolunda Ulaşım Zorluğu

Öte yandan, Ankara ile İstanbul arasında ulaşım sağlayan D-100 kara yolunun Bolu Dağı Düzce kesiminde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi önemli ölçüde düşmüş durumda. Karanlıkdere, Bakacak, Bıçkıyanı ve Kaynaşlı kesimlerinde görüş açısının azalması sürücüler için tehlike arz ediyor. Bölgeyi kaplayan bu sis, havadan görüntülendi ve etkileyici manzaralar ortaya çıkardı.

Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde sis etkisini gösterdi. Bölgeyi kaplayan sis, havadan görüntülendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr