19.01.2021-09:39 (Son Güncelleme:22.11.2024-17:12)

Boğaz ağrılarından ilaçsız kurtulmak mümkün.

1

Boğaz Ağrısına Etkili Doğal Antibiyotik Tarifleri Neler?


Boğaz ağrılarından ilaçsız kurtulmak mümkün. İnsan vücudundaki bakterilerle savaşmak için antibiyotik kullanımı oldukça yaygın olsa da boğaz ağrılarından doğal yollarla kurtulmak mümkün. Boğaz ağrısına etkili doğa antibiyotik tarifleri neler? Boğaz ağrısını doğal yoldan geçirme yöntemleri neler?

2

BOĞAZ AĞRISI DOĞAL YOLDAN NASIL GEÇER?


Boğaz ağrılarını geçirmede doğal yollar çeşitlidir. Antibiyotik ve ilaç kullanmadan bu ağrılardan kurtulmak mümkün. Peki doğal yollardan boğaz ağrısını geçirme yolları neler? Boğaz ağrısı doğal yoldan nasıl geçer?

3


Boğaz ağrısına doğal antibiyotikler kullnarak ağrı ve sızıdan ilaç kullanmadan kurtulabilirsiniz. Bakteriler insan vücudu için en tehlikeli unsurlardan biri olabilmektedir. Bakteriler ile savaşmada antibiyotik kullanımı günümüzde oldukça önerilmektedir. Antibiyotiklerin sık ve uzun süreli kullanımları zararlı olmaktadır. Bu nedenle de bakterilere bitkisel çözüm sunan doğal antibiyotikler tercih etmek daha sağlıklı olmaktadır.

4

BAKTERİLERE KARŞI EN ETKİLİ BİTKİSEL ÇÖZÜM NEDİR?


Doğal besinler arasında en etkili antibiyotik olarak bilinen sarımsak, bakterilere karşı da antibakteriyel özelliğe sahiptir. Aynı zamanda antifungal etkisini de göstermektedir. Bunun nedeni ise, içerisinde bulunan alisin özüdür. Sarımsak virüslerin yok olmasında vücut için önemli bir güç kaynağı haline gelebilmektedir. Sarımsak, bakterilerden kaynaklı hastalıkların üstesinden antioksidan özelliği sayesinde sayesinde gelir. Vücudumuzda her zaman bakteriler vardır ancak sarımsak fayda sağlayan bakterileri değil, zararlı olanları hedef alır. BAKTERİLERE KARŞI ETKİLİ KÜR TARİFİ Gerekli malzemeler: Anason ( Bir çay kaşığı) Sinameki (5 yaprak) Çekilmiş ve toz halde keten tohumu (Bir yemek kaşığı ölçütünde) Rezene ( Bir çay kaşığı) Tarifi: Rezene, anason ve sinameki yaprağı havanda öncelikle ezilmelidir ve bir su bardağı kaynamış suyun içerisine atılır. Sonrasında 15 dakika demlenir. Bu kür günde aç karnına 1 bardak içilmelidir. Bir yemek kaşığı keten tohumu tozu su ile birlikte tüketilir ise bağırsakların çok daha etkili çalışmasını sağlar. Bu yüzden de bakteriler ile savaşta etki gösteren bir unsurdur. 3 yemek kaşığı kadar gün içinde tüketebilirsiniz ve herhangi bir zararı yoktur. Belirtilen miktardan fazla tüketilmemelidir. Aksi takdirde bağırsakta tembellik problemine neden olabilir. Boğaz ağrısına ne iyi gelir? diyenler için özellikle bu tarif tavsiye edilebilir.

5

VİRÜSLERİN DÜŞMANI KEKİK


Boğaz ağrısına doğal antibiyotik için sarımsak ve kekik uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Mikropların yok edilmesinde önemli yere sahip olan kekik, 5 dakika demlendikten sonra tüketilmelidir. Bakterilerin en önemli düşmanlarından olan karvakrol ve timol kekik içerisinde bulunur. Vücut, bu iki önemli madde sayesinde bakteriler ile olan savaşa karşı direnç gösterir. Kekik ile elde edilen uçucu yağ da virüslere karşı etkili bir çözüm olarak tavsiye edilir. Kaynar suyun içerisine atılan kekik yağı( 4 damla) koklanarak etkisinden faydalanılabilir. Keskin bir koku olduğu için buharı koklamanız gerekmez. Bulunduğu ortama kokusunu yayacaktır ve bu koku akciğerler için de faydalı olmaktadır.

6

BAKTERİLERE BİTKİSEL ÇÖZÜM ORGANİK ELMA SİRKESİ


Elma sirkesinin bakterilere bitkisel çözüm sunmasının yanında: Kanser riskini azaltması Toksinlerin atılması Kilonun dengeli olmasını sağlama Kanı alkalize etmesi özelliklerine sahiptir. Elma sirkesini salatalarda ve yemeklerde kullanmak da hem sağlığınız için faydalı olacak hem de yemeklerinize lezzet katacaktır.

7

BAKTERİLERE KARŞI BAL KULLANIN


Bal, boğaz ağrısına karşı doğal ve zararsız diğer yöntemlerden biri olarak ilk tercihler arasında yer almalıdır. Antiseptik, antimikrobiyal, antienflamatuar etkilere sahip olan bal, enfeksiyonlar ile savaşmada önemli bir besin kaynağıdır. Bakteriler ile savaşmak için etkili yöntem onların üremelerini engelleyebilmektir. Bu engelleme de bal ile mümkündür. Böylece, toksinlerin temizlenmesi de mümkün olmaktadır. Balın diğer faydaları ise; Sindirim sistemini yatıştırmak Vücudun direncini arttırmak Zencefil ile birlikte öksürük üzerinde etkili olmak Bağışıklık sistemini arttırmak Karaciğerin daha sağlıklı çalışmasını sağlamak.

Boğaz Ağrısına Etkili Doğal Antibiyotik Tarifleri Neler?
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR