02.07.2018-18:25 (Son Güncelleme:12.04.2021-16:07)

Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer?

Soğuklar başlayınca artan boğaz ağrıları bazen çekilmez bir hal alabiliyor. Yemeyi, içmeyi, nefes almayı ve uyumayı bile engelleyen dayanılmaz ağrılardan kurtulmanın yolları nelerdir, boğaz ağrısı nasıl geçer hemen öğrenebilirsiniz.İşte boğaz ağrısına iyi gelecek yöntemler haberimizde...

Soğuklar başlayınca artan boğaz ağrıları bazen çekilmez bir hal alabiliyor. Yemeyi, içmeyi, nefes almayı ve uyumayı bile engelleyen dayanılmaz ağrılardan kurtulmanın yolları nelerdir, boğaz ağrısı nasıl geçer hemen öğrenebilirsiniz.İşte boğaz ağrısına iyi gelecek yöntemler haberimizde...

BOĞAZ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Boğaz ağrısı genellikle soğuk algınlığının ilk belirtisidir. Ancak, soğuk algınlığına göre bu durum daha hafif seyredebilir ve ilk bir iki gün iyi seyreder. Tedavi edilmediği zaman bakteriyel enfeksiyonlara neden olabilir.

Soluk borusu civarındaki acıları burun akıntısı ve tıkanıklığı da seyrederse artık soğuk algınlığı, nezle, grip ya da sinüzit başlamış olabilir. Streptokok bakteriler nedeniyle oluşan enfeksiyonlar acıların ve bademcik iltihabı nın başka bir nedenidir. Genellikle daha şiddetlidir ve devam etmektedir.

BOĞAZ AĞRISI NEDEN OLUR?

Bir çok faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bazen hastalıklar, bazen de günlük yaşamdaki bazı alışkanlıklar bu duruma neden olabilir. İşte boğaz ağrısının nedenleri aşağıda listelenmiştir.

Soğuk algınlığı durumu

Bademcik iltihabı

Kızamık ve su çiçeği gibi hastalıklar

Difteri

Virüsler ve enfeksiyonlar

Geniz akıntıları

Soluduğunuz havadaki bakteriler

Çok sıcak yiyecek ve içecekler

Çok soğuk yiyecek ve içecekler

Kullanılan diş macunları

Reflü nedeniyle mide asidinin yemek borusundan yukarı çıkması ile bademcik şişmesi ve tahriş olması

Ne zaman doktora gidilmelidir?

BOĞAZ AĞRISI NASIL GEÇER?

Ağrı ilk başladığında doktora gitseniz erkenden önlem almış olursunuz ancak iki günden fazla süren ağrılarında, kanlı balgam gelmesi, ağrının çekilmez bir hal aldığı ve burun akıntısı, üşütme, titreme, halsizlik, yorgunluk gibi durumlarda vakit kaybetmeden doktora ya da bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekir. Eğer ağrılar 2 günden fazla sürdüyse doktora gitmeniz faydalı olacaktır. Yukarıda sayılan hastalıkların belirtisi olabilecek olan şiddetli ağrılar ciddiye alınması gereken bir sorundur. Eğer yukarıdaki hastalıkların birinin başlangıcı ise sağlığınız tehlike altında demektir. Bu nedenle ağrının olduğu ilk günlerde doktora gitmek hayat kurtarabilir.

Doktora gitmeden önce bu probleme cevap arıyorsanız hata edersiniz. Tabii ki bazı yöntemlerle ağrı hafifletilebilir ancak bu doktor tedavisi olmayın anlamına gelmemektedir. Yani doktor kontrolü yukarıda da ifade edildiği gibi hayat kurtarabilir. Burada ciddi olmayan ve 2 -3 günü geçmemiş ağrıyı hafifletmek ya da doktora gidene kadar neler yapabileceğiniz konusunda bilgiler vereceğiz.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr