Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer?
Boğaz ağrınız hafif bir şekilde ilerliyorsa evde doğal çözümlerle bu ağrıyı geçirebilirsiniz. Peki, boğaz ağrısı nasıl geçer? Boğaz ağrısına ne iyi gelir?
Boğaz ağrısı mevsim geçişlerinde bilhassa da kış mevsiminde oldukça artmaktadır. Boğaz ağrısının en yaygın belirtileri yutkunma esnasında meydana gelen şiddetli ağrı, boğazda kaşıntı, boğazda meydana gelen kuruluk ve yanma hissi. Peki, boğaz ağrısı nasıl geçer? Boğaz ağrısına ne iyi gelir?
BOĞAZ AĞRISINI YOK EDECEK DOĞAL REÇETELER!
Eğer boğaz ağrınız hafif bir şekilde ilerliyorsa evde doğal çözümlerle bu ağrıyı geçirebilirsiniz. Boğaz ağrısını geçiren kış çayı ve boğazlarda tahrişi önleyen gülhatmi çayını tüketerek boğaz ağrısına anında müdahale edebilirsiniz. Keçiboynuzunun faydalarından biri de boğaz ağrısına neden olan enfeksiyonları temizlemektir. Keçiboynuzu kürü ile boğaz ağrısını sonlandırabilirsiniz. Zerdeçal, boğaz ağrısı için uzun yıllardır kullanılan bir yöntemdir süt ile zerdeçalı buluşturarak boğazınıza rahat bir nefes aldırabilirsiniz. Pekmezli tereyağı boğaz ağrısı için çok uzun senelerden beri kullanılan bir karışımdır. Kendi başlarına da kişi sağlığına olumlu etkiler sunan bu iki mucize birleşince çok daha fayda sağlamaktadır.
BOĞAZ AĞRISINI GEÇİREN KIŞ ÇAYI
Kış çayı malzemeleri: 3 su bardağı su, 1 adet elma, 1 adet portakal, yarım limon, 1 çubuk tarçın, 1 tutam ıhlamur, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı nane. Kış çayını hazırlamak için öncelikle elmayı, limonu, naneyi ve portakalı suda kaynatın ardından beş dakika bekletip diğer malzemelerle harmanlayın sonrasında tüm malzemeleri birleştirip bu karışımı 10 dakika süresince dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.
GÜLHATMİ ÇAYI
Gülhatmi çayının insan sağlığı için oldukça yararlıdır boğazda oluşan tahrişi önler aynı zamanda da kuru öksürüğe iyi gelir. Gülhatmi çayı için; 1 su bardağı suyu kaynatın ardından üzerine bir tutam kurutulmuş gülhatmi çiçeği ekleyin. 10-15 dakika demlenmesini bekledikten sonra bal ile aromasını ayarlayabilir dilerseniz de sade bir şekilde tüketebilirsiniz. İster soğuk isterseniz de ılık bir şekilde tüketebilirsiniz.
KEÇİBOYNUZU KÜRÜ
Keçiboynuzu kürü için malzemeler: 7 adet keçiboynuzu, yarım litre içme suyu. Keçiboynuzu kürü hazırlamak için keçiboynuzunu kaynamakta olan suya parçalara ayırarak atın. Ağzı kapalı konumda 6 dakika süreyle kaynatın ardından 15 dakika demlenmeye bırakın. Kürü süzdükten sonra soğutun. Bu kürün üçte biri sabah aç karnına, üçte biri öğlen aç karına, son kalan kısmı ise gece yatmadan önce tüketin. Küre yedi gün boyunca devam edin.