16.10.2024-16:35 (Son Güncelleme:16.10.2024-16:35)

Bodrum'da Doktora Şiddet Davası Başladı

Bodrum'da bir doktorun şiddete uğradığı iddiasıyla iki sanık mahkeme karşısına çıktı. Dava süreci devam ediyor.

Bodrum'da Doktora Yönelik Şiddet İddiası

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Aile Sağlığı Merkezi doktoru Dr. Mustafa Hürkal Tezvar'a şiddet uyguladıkları iddia edilen biri tutuklu iki sanığın yargılanmasına başlandı.

Duruşma Bilgileri

Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık E.S, tutuksuz yargılanan kardeşi Ö.S.A ve Dr. Hürkal Tezvar, meslektaşları ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, hakim sanıkları, doktor Tezvar'ı ve avukatları dinleyerek talepleri değerlendirdi. Mahkeme, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan Tezvar'ın geçirdiği kalp krizi ile sanıkların eylemlerinin ilişkisini belirlemek üzere rapor alınmasına karar verdi.

Sonuçlar ve Gelecek Duruşma

Sanıklardan E.S.'nin yurt dışı çıkışına yasak konularak adli kontrolle tahliyesine, Ö.S.A'nın ise adli kontrol şartının devamına karar verildi. Dava süreci 25 Şubat 2025'e ertelendi.

Doctor Tezvar'ın Açıklamaları

Bodrum Baro Temsilcisi ve müşteki avukatı Onursal Özbek, adliye önünde yaptığı açıklamada, "Yargı adına kötü bir gün yaşadık ve bu durumdan dolayı üzgünüm" ifadelerini kullandı. Dr. Tezvar ise, yanında olan herkese teşekkür ederek, "Umarım bu tür olaylar tekrarlanmaz. Çünkü hem kamu hizmeti devam edemez hale gelmekte, hem de acı kayıplarımız devam etmektedir," dedi.

Olayın Gelişimi

29 Temmuz'da 12 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde hasta yakınlarının şiddetine maruz kalan Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. Kalp hastası olduğu ve kalp pili bulunduğu belirtilen Tezvar, yoğun bakımda tedavi edilmişti. Olay sonrası E.S tutuklanırken, kardeşi Ö.S.A adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, aile sağlığı merkezi doktoru Mustafa Hürkal Tezvar'a şiddet uyguladıkları iddia edilen biri tutuklu 2 sanığın yargılanmasına başlandı. Bodrum Baro Temsilcisi ve müşteki avukatı Onursal Özbek, duruşmanın ardından adliye önünde gazetecilere açıklama yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr