Bazı besinler blenderdan geçirilmeye uygun değildir. Yapıları veya kimyaları nedeniyle en iyisi ya direk yemek ya da kesmek olabilir.
YEŞİL YAPRAKLI SEBZE VE MEYVELER
Yeşil yapraklı sebzelerde olduğu gibi lif miktarı yüksek gıdalar da karıştırıcılarda parçalandığında vitamin ve mineral kaybederler.
KURUTULMUŞ DOMATES
Kuru domateslerin deri gibi dokuları blenderda sıkışmaya sebep olabilir. Bu nedenle evvelinde onları yumuşatmaya gerek var. Kuru domatesleri karıştırıcıdan geçirmeden evvel yaklaşık 5 dakika su dolu bir kase içinde dinlendirin.
PATATES
Profesyonel şefler, nişastalı yapıya sahip olan patatesin parçalandıktan sonra ağızda hoş olmayan tat bırakacaklarını belirtiyorlar.
ZENCEFİL
Lifli yapısı blender’da onların parçalanmasına izin vermeyecek, ve iplik iplik bir izlenime sebep olmasını sağlayacaktır. Onları bu biçimde yemek lezzet vermez. Zencefilin doğranması en sağlıklı olanıdır.
DONDURULMUŞ MEYVELER
Dondurulmuş meyveler, karıştırma bıçaklarının çatlamasına ya da kırılmasına sebep olabilir. Donmuş meyveleri karıştırıcıdan geçirmeden evvel buzlarının çözülmesini bekleyin.
FINDIK
Fındık, kahve çekirdekleri vb. gıdalar, sadece bıçak değil karıştırıcıların motoruna bile hasar verebilir. Blender bıçağı, son derece sert olan bu besinleri parçalamak için zorlanabilir ve neticesinde karıştırıcıların motorları zarar görebilir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.