24.10.2024-12:25 (Son Güncelleme:24.10.2024-12:25)

Bitlis'te PÖH Timleri Gerçeği Aratmayan Tatbikatlarla Göreve Hazırlanıyor

Bitlis'te PÖH ekipleri, tatbikatlarla her türlü olaya hazırlıklı hale geliyor. Emniyet güçleri risklere karşı eğitim alıyor.

Bitlis'te PÖH Timlerinin Tatbikatları

Bitlis’teki Polis Özel Harekat (PÖH) timleri, kentte yaşanabilecek olaylara en hızlı ve etkili şekilde müdahale edebilmek amacıyla gerçeği aratmayan tatbikatlar gerçekleştiriyor. Kentin huzur ve güvenliğini sağlamak için çeşitli eğitimlere katılan PÖH timleri, her türlü yasa dışı olaya karşı etkin bir mücadele sergiliyor.

Eğitim ve Tatbikat Süreçleri

PÖH timleri, fiziksel ve psikolojik yeteneklerini koruyup geliştirmek için meskun mahal, kırsal alan, kesin nişancılık, kaçırma ve rehine kurtarma gibi birçok konuda eğitim alıyor. Ayrıca, güncel teknolojiye uyum sağlamak için kendilerini sürekli yeniliyorlar.

Tatbikatın Senaryosu

Ulaşım araçlarında yaşanabilecek kaçırma ve rehin alma olaylarına hazırlıklı olmak amacıyla farklı birimlerin desteğiyle yapılan tatbikatta, kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırılan yolcuların kurtarılması için harekete geçildi. Bitlis çevre yolunda bir otobüs zırhlı araçlarla durduruldu ve rehinelerin kurtarılması için çalışmalara başlandı.

Operasyon ve Destekleyen Birimler

Silahlı saldırganın etkisiz hale getirilmesi ve kurtarılan vatandaşların sağlık ekiplerince hastaneye sevk edilmesi operasyonları başarıyla gerçekleştirildi. Tatbikata, 112 Acil Sağlık ve Bitlis Belediyesi İtfaiye ekipleri de katılım gösterdi.

PÖH Timlerinin Gücü

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Polis Özel Harekat Şube Müdürü, PÖH timlerinin "çelik bileği" olduğunu belirterek, timlerin her türlü ulaşım aracında rehin alma olaylarına müdahale edebilecek düzeyde bilgi ve donanıma sahip olduklarını ifade etti. Yapılan tatbikatın başarıyla sonuçlandığını kaydeden Şube Müdürü, Polis Özel Harekat’ın yasalar çerçevesinde suç ve şer odaklarına karşı korkulu bir rüya olmaya devam edeceğini söyledi.

Bitlis'te Polis Özel Harekat (PÖH) timleri, kentte yaşanabilecek olaylara en hızlı ve en doğru şekilde müdahale edebilmek için gerçeği aratmayan tatbikatlar gerçekleştiriyor, eğitimlere katılıyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr