16.10.2024-19:53 (Son Güncelleme:16.10.2024-19:53)

Bitlis Valisi Ahmet Karakaya Ahlat'ta Patates Hasadına Katıldı

Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Ahlat ilçesindeki patates hasadına katılarak üreticilerle bir araya geldi.

Vali Karakaya, Ahlat'ta Patates Hasadında

Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Ahlat ilçesinde düzenlenen patates hasadına katılarak tarım üreticileriyle bir araya geldi. Üretici Halil Süleymanoğlu'nun tarlasını ziyaret eden Vali Karakaya, tarım işçileriyle sohbet ederek onlara kolaylıklar diledi.

Üretimin Önemi Vurgulandı

Patates hasadı sürecine katılan Vali Ahmet Karakaya, bu ürünün hanelerde sıkça tüketildiğini belirtti. Bu yılki hasadın bereketli geçtiğini ifade eden Karakaya, çiftçilerin çalışmaları yerinde görmek amacıyla hasada dahil olduğunu söyledi.

Tarım ve Hayvancılığın Gelişimine Destek

Vali Karakaya, tarımın stratejik bir sektör olduğunu vurgulayarak, "Eğer yeterince desteklenmezse diğer alanlardaki başarılar da eksik kalır. Biz de Bitlis’in ve ülkemizin tarım ve hayvancılık alanında gelişmesi için her türlü desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.

Ahlat'ın Tarihi Önemi

Ahlat'ın Anadolu'nun köklü tarihine sahip bir kent olduğunu hatırlatan Karakaya, burada yapılan tarımsal faaliyetlerin anlamlı olduğunu ifade etti. Ahlat’ta yaklaşık 350 bin ton civarında patates üretimi yapıldığını belirten Karakaya, bu üretimi verimli bir şekilde planlayarak tüketiciye ulaştırmak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

İşbirliği Vurgusu

Karakaya, tarımda daha iyi sonuçlar alabilmek için işbirliği içinde çalışmanın önemine değinerek, "Hep birlikte çalışarak her sektörde daha güzel sonuçlar elde edeceğiz" dedi. Vali Karakaya'ya Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Çolak ve diğer yetkililer de eşlik etti.

Bitlis Valisi Ahmet Karakaya (sağ3), Ahlat ilçesinde patates hasadına katıldı, üreticilerle bir araya geldi. İlçede üretim yapan çiftçi Halil Süleymanoğlu'nun tarlasına giden Vali Karakaya, tarım işçileriyle sohbet etti, kolaylıklar diledi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr