23.12.2019-16:42
(Son Güncelleme:23.12.2019-16:40)
Ne kadar kaynarsa o kadar iyi diye düşündüğünüz bitki çaylarını aslında gereğinden uzun süre kaynatınca etkileri kayboluyor.
BİTKİ ÇAYINI UZUN SÜRE KAYNATIRSANIZ BU OLUYOR!
Ihlamuru oldukça uzun saatler kaynatmak yerine demleme metoduyla hazırlamalıyız ki yararı olsun. Uzun zaman kaynattığımızda içindeki maddeler dönüşüme uğruyor ve beklediğimiz etkiyi göremiyoruz. Rengi kırmızıya döndüğünde bizim için yararlı olmayan bölümü kalıyor. Aynı biçimde papatyayı da yine demleme usulü hazırlıyoruz. Kaynamış suyu atıyoruz, ağzı kapalı bir biçimde 5-10 dakika bekleterek demliyoruz. Çünkü uzun zaman kaynatmanın bir manası yok.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Sağlık HABERLERİ