16.07.2020-13:19 (Son Güncelleme:16.07.2020-13:17)

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Bisküvili irmik tatlısı tarifi, çay saatleri için, gelen misafirler için, günlük tatlı krizleri için uygulaması kolay en lezzetli ve hafif tatlılardan biridir. İşte, bisküvili irmik tatlısı tarifi...

Özellikle çayla birlikte çok lezzetli olan bisküvili irmik tatlısı tarifi az malzeme ile kolayca ve kısa bir sürede yapılabilmektedir. Bisküvili irmik tatlısı hem büyükler hem çocuklar tarafından çok sevilmektedir. Kek kalıbında yapıldığından görünü olarak da güzel görünen bisküvili irmik tatlısı yaş pasta gibi görünmesi ile özellikle çocuklar tarafından çok sevilmektedir.

Bisküvili irmik tatlısı tarifi malzemeler

  • 5 bardak süt
  • 1 su bardağı dolusu irmik
  • 1 su bardağı kadar şeker
  • 1 su bardağı kadar Hindistan cevizi
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • Bisküvili irmik tatlısının üzeri için çikolata sosu ya da meyve sosu.

Bisküvili irmik tatlısı tarifinin hazırlanışı;

İlk olarak Hindistan cevizi, süt, şeker ve irmik orta boy tencereye ilave edilerek iyice karıştırılır.
Ardından orta ateşte ocağa yerleştirilip kıvamı koyulaşana kadar orta ateşte iyice karıştırılır.
Kek kalıbı streç folyo ile her yanı kaplanır. Pişirilip koyulaşan irmikli muhallebi karışımının hepsi kek kalıbının içine ilave edilir. Sonrasında düz bir spatula ya da kaşık ile birlikte irmikli muhallebi karışımının üzeri düzleştirilir.

Kakaolu bisküviler kek kalıbına dik olacak şekilde kenarlarından tutularak irmikli muhallebi karışımının içine dik olacak şekilde sırayla yerleştirilir. İrmikli muhallebi karışımı henüz sıcak iken bisküviler yerleştirilir.

Bisküviler yerleştirildikten sonra irmik tatlısı soğumaya bırakılır ve tatlı soğuduktan sonra buzdolabına konulur. İyice soğuması beklenir.

İrmikli muhallebi buzdolabında iyice soğuduktan sonra biraz sertleşmiş olacaktır. Sertleşmiş olan tatlı, genişçe bir servis tabağına kek kalıbı ters çevrilerek kalıptan düzgün bir şekilde çıkartılır.
Çikolata sosu ya da meyveli sos ile birlikte süslenerek servise hazırlanır.

Bisküvili irmik tatlısı tarifinin püf noktalarından da bahsetmek gerekir, kek kalıbı küçük boy olarak seçilmelidir. Büyük boy kek kalıplarında kap tam olarak dolmadığı için diri bir görüntü olmayacaktır. Ayrıca tatlıyı kek kalıbından çıkartmak için streç folyo olmadan da sadece margarin ya da tereyağı ile yağlayarak da çıkartılabilir. İsteğe bağlı olarak silikon kalıp da kullanılabilir.

İsteğe bağlı olarak tatlının üzerine çikolata sosu iç daireden dışa doğru tek tek şerit halinde süslenebilir. Çikolata sosu ile süslendikten sonra tatlının iç dairesine yakın bir kısma ince kıyılmış ceviz ve orta kalınlıkta kıyılmış ceviz serpiştirilerek süslenebilir. Ceviz ve fındık karışımının üzerine de küçük kırmızı böğürtlenler konularak bisküvili irmik tatlısı renklendirilebilir. Pastanın dış alt kısımlarına ise minik çıtır pirinç patlaklı çikolata topları tek tek yan yana dizilerek süslenebilir. Bu şekilde bisküvili irmik tatlısı yaş pasta görüntüsünde olacaktır. Sunum bu şekilde zenginleştirilerek göze de hitap edecektir.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr