İtalyanlar tatlı konusunda uzmanlardır. Bu uzmanlıklarını da biscottiye yansıtmış görünüyorlar. İşte, İtalyan fırınlarından eksik olmayan Biscottinin tarifi...
MALZEMELER
Yumurta 2 adet
Pekmez 1/4 çay bardağı
Hurma 10 adet
Tereyağı 4 yemek kaşığı
Kuru üzüm 1 çay bardağı
Badem 1 çay bardağı
Kuru kayısı 1 adet
Kuru incir 2 adet
Tam buğday unu 2,5 su bardağı
Kabartma tozu 1/2 paket
BİSCOTTİNİN YAPILIŞI
10 adet hurmayı bıçak desteğiyle içerisindeki çekirdeğini çıkartıyoruz. Blendera alıp üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve çeyrek çay bardağı pekmez ekleyerek birlikte blenderdan geçiriyoruz. Kabın içine 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet yumurta ilave edip blenderdırla çırpıyoruz. 1 çay bardağı kuru üzüm, dilimlenmiş 1 çay bardağı badem, 2 adet kuru incir, 2 adet kuru kayısıyı kabımızın içerisine koyuyoruz. Tüm karışımımızı birleştirip üstüne 2,5 su bardağı tam buğday unu süzgeç yardımıyla ilave ediyoruz. Üstüne yarım paket kabartma tozuyla ekliyoruz. Fırın tepsimize karışımı ekleyip 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırınız.