23.10.2024-02:06 (Son Güncelleme:23.10.2024-02:06)

Bir Cumhuriyet Şarkısı: Türk Ocağı'nda tarihi gala

Özsoy operasının hikayesini anlatan 'Bir Cumhuriyet Şarkısı'nın galası, tarihi mekan Türk Ocağı'nda gerçekleştirildi.

Özsoy Operası'nın Anıtsal Hikayesi Sahneye Taşınıyor

Türkiye’nin ilk operası olarak kabul edilen Özsoy'un sahne serüvenini beyaz perdeye taşıyan "Bir Cumhuriyet Şarkısı" filminin Ankara galası, Türk Ocağı'nda düzenlendi. 1,5 yıl süren hazırlık süreçlerinin ardından, Türkiye İş Bankası'nın destekleriyle hayata geçirilen film, Cumhuriyet’in ilk yıllarına tanıklık eden mekanlarda çekildi.

90 Yıl Sonra Gelen Müzik

Yönetmen Yağız Alp Akaydın, film galasında yaptığı açıklamada, "90 sene sonra Özsoy aynı mekâna tekrar geliyor. İçeriğiyle ve hisleriyle son zamanların en önemli filmlerinden birini yaptık" diyerek büyük bir heyecan hissettiğini dile getirdi.

Atatürk’ü Canlandıran Ertan Saban'dan Açıklamalar

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran Ertan Saban, ünlü liderin karakterine 1977'den beri hazırlandığını vurguladı. "Bu film gerçek evine geri döndü. Başşehrimize, vatanımızın kalbinden filimizi göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Türk Opera Sanatçılarının Temsilcisi

Özsoy Operası'nın Nurullah Şevket Taşkıran rolünde yer alan opera sanatçısı Burak Bilgili, bu hikayenin beyaz perdeye aktarılmasının çok değerli olduğunu vurguladı. "Atatürk ve kültür devriminin sayesinde bizler yurtdışında opera söylüyoruz" şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Başarı Hikayesi

Filmde Nükhet karakterini canlandıran Şifanur Gül ve Münir Hayri Egeli'yi oynayan Ahmet Rıfat Şungar, filme olan katkılarını ve yaşadıkları süreci aktardılar. Tan Sağtürk ise, galada yer almanın heyecanını dile getirerek, Türk sanatına olan katkıların önemine değindi.

Vizyon Tarihi

Merakla beklenen film, 25 Ekim tarihinde vizyona girmeye hazırlanıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Salih Bademci, Birce Akalay, Melis Sezen ve daha birçok değerli isim bulunuyor.

Türk kültür tarihinin ve modernleşmesinin köşe taşlarından biri olarak nitelendirilen Özsoy operasının sahnelenme hikayesini beyaz perdeye taşıyan "Bir Cumhuriyet Şarkısı"nın Ankara galası yapıldı. Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın'ın üstlendiği filmin Ankara galası, Türkiye'nin ilk operası Özsoy'un 1934'de sahnelendiği Resim Heykel Müzesinin Türk Ocağı Sahnesi'nde konukların katılımıyla gerçekleştirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr