26.03.2022-14:51 (Son Güncelleme:26.03.2022-15:26)

Binlerce Türk şoför günlerdir mahsur, en temel ihtiyaçlarını bile gideremiyorlar!

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal girişiminin bir savaş halini alması, uluslararası taşımacılık yapan TIR şoförlerini bile derinden etkiledi. Rusya- Gürcistan arasında bulunan Viladikavkaz Sınır Kapısı’nda kilometrelerce uzun kuyruklar oluşturan Türk tır şoförleri, 30 gündür sınırdan geçebilmek adına otoyol kenarında beklediklerini ifade ederek yardım talep ettiler.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaş hala devam ederken, Gürcistan ile Rusya arasındaki sınırda mahsur kalan binlerce tır şoförü 30 gündür aynı yerde beklediklerini söyleyerek yetkililere seslendi.

Viladikavkaz Sınır Kapısı’nda adeta mahsur kalan ve hareket edemeyen binlerce Türk şoför, 1 aydır sabit bir şekilde beklediklerini, en temel ihtiyaçlardan olan yemek ve su gibi gıdalara bile ulaşılamadığını söyleyerek yetkili isimlerden yardım etmelerini istedi.

Tır şoförü Erol Uğur, “Burada binlerce kişiyiz, yetkililerimizden yardım talebinde bulunuyoruz. İnşallah devlet büyüklerimiz sesimizi duyar ve bizi bu mağduriyetten bir an önce kurtarırlar. Temennimiz bunlardır” ifadelerini kullandı.


Rusya tarafı geçişe izin vermiyor

Rusya sınırında bulunan yetkililerin Türk şoförleri neden 1 aydır beklettiklerini bilmediklerini söyleyen tır sürücüleri Gürcistan’da bir sorun olmadığını belirtti. Mersinli Musa Duramaz “Viladikavkaz’ın girişindeyiz. Bir aydır yol üzerindeyiz. Bu gümrükler çalışmıyor. Gümrüklerin neden çalışmadığını bilemiyoruz” dedi. Bazı sürücülerin sınır kapısından diğer tarafa ulaştığını ifade eden Duramaz, yiyecek ve sudan başka banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını çok zor şartlar altında görmeye çalıştıklarını aktardı.

Burada çok mağduruz

Hatay’dan İbrahim Bingöl mağdur olduklarının altını çizerek “Kazakistan’dan geliyorum. 1 aydır buradayız, mahsuruz. Bir aydır ne yemeğimiz ne suyumuz var. Burada çok mağduruz.” şeklinde konuştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr