21.10.2024-13:35 (Son Güncelleme:21.10.2024-13:35)

Bingöl'de Yerinde Dönüşüm Projesi ile 88 Aile Yeni Evlerine Kavuştu

Bingöl'de depreme dayanıksız evlerini terk eden 88 aile, güvenli konutlarına yerinde dönüşüm projesi ile kavuştu.

Bingöl'de Deprem Riski ile Mücadele

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bingöl'deki deprem riski ile ilgili önemli adımlar atmaya devam ediyor. 1728 yapı için yapılan "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında başvurular kabul edildi.

88 Aile Yeni Evlerine Kavuştu

Depreme dayanaksız olduğu belirlenen yapılar nedeniyle 88 aile, devletin sağladığı mali destekle yeni konutlarına yerleşmeye başladı. Bingöl Valiliği'nin koordinesinde yürütülen projede, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasar tespit çalışmaları gerçekleştirdi.

Bu doğrultuda, 1681'i konut, 47'si ticari olmak üzere toplam 1728 yapıyla ilgili başvuru kabul edildi ve 433 konut için ruhsat veya inşaat izni alındı.

Vali Ziyareti ve Proje Destekleri

Vali Ahmet Hamdi Usta, Çeltiksuyu köyünde yapılan ziyaretinde, yeni evlerinde oturan vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Usta, yerinde dönüşüm projesinin Bingöl için büyük önem taşıdığını belirterek, "Yerinde dönüşüme en çok ilgi gösteren köylerimizden biri Çeltiksuyu. 88 konutun teslimatını tamamladık. Bu projedeki evler oldukça lüks ve kaliteli malzemeden inşa edildi," dedi.

Vatandaşların Mutluluğu

Yeni evlerine geçiş yapan aileler, eski evlerin yetersizliğinden bahsetti. Esra Gerboğa, "Yeni evimizde rahat yatabiliyoruz. Özellikle geniş odalarımız ve balkonlarımız var. Korkmadan oturabiliyoruz," dedi. Mehmet Gerboğa da, "Evimiz çok sağlam ve kaliteli malzemeyle yapılmış. Depremde herhangi bir kaygı taşımıyoruz," şeklinde konuştu.

Mehmet Gücün ise, "Devletimizin desteği sayesinde 4 ay içinde konutlarımız yapıldı. Güvenle oturabiliyoruz," diye ekledi.

Devlet Desteği

Vali Usta, yerinde dönüşüm projesine başvuranların, 40 bin lira başvuru desteği, 750 bin lira hibe ve 750 bin lira kredi alabileceğini anlatarak, "Toplamda 1 milyon 540 bin lira gibi önemli bir destek sağlıyoruz," ifadelerini kullandı.

Bingöl, deprem riski açısından Türkiye'nin hassas bölgeleri arasında yer almakta ve bu tür projelerle güvenli yaşam alanlarının oluşturulması hedefleniyor.

Bingöl'de 88 aile depreme dayanıksız olduğu tespit edilen evlerinin yerine devletin sağladığı hibe ve kredi desteğiyle yapımı tamamlanan yeni konutuna kavuştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr