İbn-i Sina'nın binlerce yıl önce duyurduğu adeta şifa olan bu besinler birçok hastalığa karşı kalkan oluyor. Peki, hangi besin hangi hastalığa çare oluyor? İbn-i Sina'nın önerdiği besinler hangileriydi? Tüm hastalıkların çaresi diye nitelendirilen karışımda neler var?
SUSAM
Yüksek miktarda E vitamini içeren susam kalbe faydalıdır.Susam yağı yüksek oranda lesitin içeriğiyle beyin ve sinir hücrelerini destekler. İyi bir kalsiyum kaynağı olan susam tırnak sağlığı için faydalıdır
KABAK SUYU
Tansiyon yüksekliğine karşı kabak suyu içiniz.
KARNABAHAR
Karaciğerinizi çalıştırmak için karnabahar yiyebilirsiniz.
KEREVİZ
İdrar söktürmek için kereviz yiyiniz.
KUŞKONMAZ
Kuşkonmaz protein açısından zengin fakat kalori ve karbonhidrat bakımından düşük alkalin bir besindir. Aynı zamanda potasyum, folat, vitamin A, C, K ve B vitamini kompleksi açısından mükemmel bir kaynaktır. Diyet lifleri içeren kuşkonmaz niasin, fosfor ve çok düşük sodyum açısından da zengindir.
BADEM
Göğüs hastalığından şikâyetiniz varsa badem yiyiniz. Üzerine bal şerbeti içiniz.
BAL
Kansızlığı gidermek için bal yiyiniz.
KUZU KULAĞI
Pişirilip suyu süzüldüğü zaman beyni çalıştırıcı ve mideye çok faydalıdır.
KİŞNİŞ
Kalp çarpıntısına karşı kişniş yiyebilirsiniz.
TAVUK SUYU
Omurgalarınızda ağrı varsa tavuk suyu içiniz.
KURU ÜZÜM
Mafsal ağrılarına karşı kuru üzüm yiyiniz.
BEYAZ LEBLEBİ
Beyaz leblebideki asit oranını dengeleyerek mide yanması ve ekşimesine iyi gelir. Özellikle reflü, gastrit ve ülser gibi mide hastalıklarının yaşanma riskini azaltır. Bedeni ısıtır.
NANE
Mideye çok yardımcıdır.
ÇAM FISTIĞI
Felce yakalanmış kişilerin çam fıstığı yemesi gerekir.
SÜT
Vücudunuzun kuvvetini korumak için süt içiniz. Yorgun ve gergin insanların gıdasıdır.
HURMA
Mideyi rahatlatıcıdır, kan üretir.
ELMA
Kalbinizi güçlendirmek için elma yiyiniz.
SARIMSAK
Sırt ağrısından şikâyetçiyseniz sarımsak yiyiniz.
YUMURTA
İyi beslenmek için yumurtadan faydalanabilirsiniz.
İbn-i Sina'dan insanlık için mucizevi karışım tarifi...
MALZEMELER
250 gram kuru incir
1 litre zeytinyağı
Öncelikle incirleri yıkayın, süzün ve kuşbaşı olacak biçimde doğrayın. İncirleri zeytinyağlı kavanozun içine alın ve ağzını kapatın. Bu kavanozu 5 gün boyunca karanlık bir yerde muhafaza edin ve bu sürenin sonunda sabah, akşam olacak biçimde günde iki kere tüketin.
İbn-i Sina'nın önerdiği incir karışımının en önemli etkisi kanseri önlemesi. Kanser oluşumunu önleyen incir karışımını düzenli bir biçimde tüketerek etkilerinden faydalanabilirsiniz.