Bilim Dünyasının Gözü Bu Meyvede! Kalp Hastalığı Riskini Azaltıyor
Kaliforniya'da yapılan bir araştırma sonrasında üzüm ‘süper yiyecek’ olarak seçildi. Gerçekleştirilen araştırmada katılımcılara günde 46 gram üzüm tozu yani 2 porsiyon üzüm verdiler. İşte detaylar…
Los Angeles California Üniversitesi'nde tıp profesörü olan Zhaoping Li tarafından yönetilen araştırma üzüm tüketiminin, kuvvetli, bir bağışıklık sistemi için gerekli olduğu düşünülen bağırsaktaki bakteri çeşitliliğini önemli bir ölçüde artırdığını saptadı.
MUCİZEVİ MEYVE DOĞAL KORUMA SAĞLIYOR!
Gerçekleştirilen araştırma sonucunda, üzümün faydaları bilimsel olarak kanıtlanarak şu sonuçlara varıldı:
- Üzüm, kolesterolü yalnızca dört haftada düşürmekte,
- Kan şekeri düzeylerini ve kan basıncı düzeylerini azaltmakta,
- Kalp hastalığı için büyük bir risk faktörü olan kronik iltihabı azaltmakta,
- Kolesterol seviyelerini dengelemekte.
Konuyla ilgili konuşan Profesör Zhaoping Li, şunları kaydetti: "Üzümlerin bağırsak bakterileri üzerinde faydalı bir etkisi olduğunu bulduk, bu harika bir haber, çünkü sağlıklı bir bağırsak sağlık için kritik öneme sahip. Bu çalışma, kolesterolü düşürülmüş üzümlerin kalp sağlığına faydalarını pekiştirirken, bilgimizi derinleştiriyor ve üzümlerin sağlığa olan faydalarının kapsamını genişletiyor."
HER DERDE DEVA SÜPER YİYECEK!
Bol miktarda enerji ve lif içeren üzüm protein açısından bir hayli zengindir. Diğer meyvelerle kıyaslandığında en fazla çeşide sahip olan türlerden biri olan üzümün anavatanı Anadolu’dur. Üzümün antioksidan özelliği ise, E vitamininden 50, C vitamininden ise 30 kat daha fazladır. Beyin sağlığından, sindirim sistemine, cilt sağlığından kansere kadar pek çok alanda yararlıdır.