28.10.2024-19:41 (Son Güncelleme:28.10.2024-19:41)

Bilecik'te Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları: Motosiklet ve Bisiklet Turu Düzenlendi

Bilecik'te Cumhuriyet Bayramı kapsamında motosiklet ve bisiklet turu yapıldı. Vali Aygöl birlik mesajı verdi.

Bilecik'te 'Kurtuluştan Kuruluşa Motosiklet ve Bisiklet Turu'

Bilecik'te, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101. yılı etkinlikleri çerçevesinde "Kurtuluştan Kuruluşa Motosiklet ve Bisiklet Turu" gerçekleştirildi. Bilecik Valiliği'nin öncülüğünde düzenlenen bu organizasyon, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yüzlerce motosikletli ve bisikletlinin katılımıyla gerçekleşti.

Kortej Yürüyüşü ve Konuşmalar

Kortej yürüyüşüne katılan Valisi Şefik Aygöl, etkinlikte bir konuşma yaptı. Aygöl, Türkiye'mizin son dönemde maruz kaldığı terör saldırılarına dikkat çekerek, bu durumun vatandaşlar arasında birlik ve beraberliği artırdığını ifade etti. 'Yüreklerimize yine bir ateş düşürdüler.' diyerek konuşmasına başlayan Aygöl, bu tür saldırıların başarısız olacağını ve her zaman birlik içerisinde dayanışmanın artacağını belirtti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından katılımcılar, büyük bir Türk bayrağını açarak coşkularını gösterdiler. Vali Aygöl, "Bu memleketin evlatları, her bir yiğit düştüğünde binlerce yiğit olarak yeniden ayağa kalkar ve cumhuriyetine, vatanına ve toprağına sahip çıkar." şeklinde konuştu.

Bilecik Motosikletliler Derneği'nin Açıklamaları

Bilecik Motosikletliler Derneği Başkanı Erol Yörümez, Cumhuriyet'in 101. yıl dönümünü kutlamanın kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi ve organizasyonda yoğun ilgi gördüklerini belirtti. Yörümez, 'Güzel bir kortej düzenledik. Her şey çok güzeldi.' diyerek, destek veren herkese teşekkür etti.

Genç Katılımcılar Düşüncelerini Paylaştı

Etkinliğe bisikletleriyle katılan gençler, Haşim Can Huksuz ve Kenan Batu Işık, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. İki genç de bu tür etkinliklerin kendileri için önemli olduğunu vurguladılar.

Devam Eden Etkinlikler

Bilecik'teki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Stadyumu'nda yarın yapılacak program ve kent merkezindeki Cumhuriyet yürüyüşü ile devam edecek.

Bilecik'te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında "Kurtuluştan Kuruluşa Motosiklet ve Bisiklet Turu" düzenlendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr