30.09.2024-11:06 (Son Güncelleme:30.09.2024-14:03)

Beyrut'taki İsrail Saldırısında FHKC'nin Üst Düzey Yöneticileri Hayatını Kaybetti

İsrail'in Beyrut'taki hava saldırısında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin üç yöneticisi yaşamını yitirdi.

Beyrut'a Düzenlenen Hava Saldırısı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleştirdiği bir hava saldırısında üç yöneticisinin hayatını kaybettiğini bildirdi. FHKC'nin silahlı kanadı Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırının detayları paylaşıldı.

Hayatını Kaybeden Yöneticiler

Açıklamaya göre, saldırıda FHKC Siyasi Büro Üyesi ve Askeri Güvenlik Dairesi yetkilisi Mohammed Abdulal (Ebu Gazi), FHKC Genel Merkez Komitesi üyesi ve Lübnan'daki askeri komutanı Imad Avde (Ebu Ziyad) ile FHKC yöneticilerinden Abdurrahman Abdulal yaşamını yitirdi.

Saldırının Detayları

İsrail ordusunun bu gece gerçekleştirdiği saldırı, 2006 yılından bu yana Beyrut'un Dahiye bölgesi dışındaki bir hedefe yönelik ilk büyük operasyon oldu. Saldırının, Kola Mahallesi'nde çok katlı bir binada bulunan bir daireyi hedef aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklara göre, bu saldırının hedefinde Sünni olan Cemaati İslami mensuplarının da bulunduğu iddiaları gündeme geldi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut’un Kola Mahallesi'ne düzenlediği saldırıda 3 yöneticisinin öldüğünü duyurdu. Söz konusu saldırıda FHKC Siyasi Büro Üyesi ve Askeri Güvenlik Dairesi yetkilisi Muhammed Abdulal (Ebu Gazi), FHKC Genel Merkez Komitesi üyesi, Cephe askeri birimi üyesi ve Lübnan'daki askeri komutanı İmad Avde (Ebu Ziyad) ile FHKC yöneticilerinden Abdurrahman Abdulal'ın yaşamını yitirdi. Saldırının düzenlendiği binada bulunan bir dairenin kullanılmaz hale gelirken çevredeki evlerde hasar oluştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr