20.10.2024-02:19 (Son Güncelleme:20.10.2024-02:19)

Beylikdüzü Medilife Hastanesi'nde Hastaların Sevk Süreci Devam Ediyor

Ruhsatı iptal edilen Beylikdüzü Medilife Hastanesi'ndeki hastalar çevre hastanelere sevk ediliyor.

Beylikdüzü Medilife Hastanesi'ndeki Sevk İşlemleri

Ruhsatı iptal edilen Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi'nde, "Yenidoğan çetesi" iddiaları nedeniyle hastaların çevre hastanelere sevk süreci hız kazandı.

Ambulanslarla Hastaların Sevk Edilmesi

Hastaneden taburcu edilen hastalardan bazıları, özellikle yenidoğanlar, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ambulanslarla diğer sağlık kurumlarına aktarılmakta.

112 Acil Çağrı Merkezi ile işbirliği yapılarak, bebek acil hastalarının belirlenen özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edilmeleri sürecinin soruşturma kapsamında olduğu bildirildi.

Sevk Sürecinin Detayları

İstanbul'daki 9 özel hastanenin yönetimine, yürütülen soruşturma çerçevesinde ruhsat iptal kararı ulaştırıldı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne yazı göndererek bu işlemlerin başlatılmasını sağladı.

Beylikdüzü Medilife Hastanesi'ndeki taburcu olan yetişkin hastalar, birkaç gün içinde evlerine dönebildi. Tedavi süreçleri devam eden hastaların ise sevk işlemleri, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulanslar ile sürdürülüyor. Bu hastalar için özel olarak donatılmış yenidoğan ambulansları da görev alıyor.

"Yenidoğan çetesi" ile ilgili olarak ruhsatı iptal edilen Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi'ndeki hastalardan bazıları taburcu edilirken, aralarında yenidoğanların da olduğu hastalar Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla çevre hastanelere sevk ediliyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr