23.10.2024-13:09 (Son Güncelleme:23.10.2024-13:09)

Beykoz'da 9 Taşınmaz Satışı Meclisten Geçti

Beykoz Belediye Meclisi, mülkiyeti kendine ait 9 taşınmazın satışını onayladı, meclis üyelerinin görüşleri dikkat çekti.

Beykoz Belediyesi'nden Taşınmaz Satışı Kararı

Beykoz Belediye Meclisi, gerçekleştirilen toplantıda mülkiyeti belediyeye ait 9 ayrı taşınmazın satışını oy çokluğuyla onayladı. Toplantı, Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in başkanlığında belediye hizmet binasında gerçekleştirildi.

Satışa Sunulan Taşınmazlar

Toplantının tek gündem maddesi, Elmalı, Akbaba, Örnekköy, Çengeldere, Çubuklu ve Cumhuriyet mahallelerinde bulunan 9 farklı taşınmazın satışına ilişkin teklifi içeriyordu. AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Ahmet Deliak, geçmiş yıllarda sadece iki taşınmazın satıldığını belirterek, mevcut satışların yasal engelle karşılaşmadığını ifade etti.

Mahalle Sakinlerinin Talepleri

Deliak, Elmalı Mahallesi’ndeki yaklaşık 3,5 dönümlük arsanın, daha önce bir spor tesisi için değerlendirildiğini belirterek, "Mahalle halkının yoğun talebi var. Buradaki taşınmazın satışına karşıyız," dedi. Ayrıca, tarım arazisi olan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 51 dönümlük alanın satışına dikkat çekerek, bu durumun kamu zararı oluşturabileceğini savundu.

Diğer Meclis Üyelerinin Görüşleri

AK Parti üyesi Sadullah Hasanoğlu, belediyenin mülk üretip bunları hizmete dönüşürmesinin doğal olduğunu belirtti. Hasanoğlu, 51 dönümlük arazinin imara açılması durumunda, Beykoz Belediyesi için ciddi kazançlar sağlayacağını ifade etti.

CHP’li Turgay Sucuoğlu ise, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki arazinin Devlet Su İşleri'nin taşkın alanında kaldığını hatırlatarak, geçmişte bu alanın tarım arazisinden çıkarılması için girişimlerde bulunulduğunu, ancak sonuç alınamadığını dile getirdi.

CHP’li Gökhan Taneri Vural da, söz konusu arsanın daha önceki yıllarda tarım dışına çıkarılma girişimlerinin başarılı olamadığını vurguladı. Bütün bu konuşmaların ardından, satış kararlarını içeren İmar ve Hukuk Komisyonu raporu mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr