25.10.2024-14:40 (Son Güncelleme:25.10.2024-14:40)

Beykoz Belediye Meclisi'nde Taşınmaz Tahsisi Tartışmaları

Beykoz Belediye Meclisi'nde Atatürkçü Düşünce Derneği'nin taşınmaz tahsisi, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Deliak'ın eleştirileriyle gündeme geldi.

Beykoz Belediye Meclisi'nde Taşınmaz Tahsisi Tartışmaları

Beykoz Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne (ADD) tahsisi planlanan bir taşınmaz üzerine tartışmalar yaşandı. Toplantı, Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in başkanlığında gerçekleştirildi ve öğleden önceki oturumda, belediyeye ait bir arazinin dernek tarafından kullanıma sunulması konusunda endişeler dile getirildi.

Ahmet Deliak'tan Sert Eleştiriler

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Deliak, önceki günkü meclis toplantısında kabul edilen taşınmaz satışları arasındaki 51 dönümlük arazinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) devredilmesini önerdi. Deliak, bu adımın, arazinin kamuda kalmasını sağlayacağını ve belediyenin gelecekteki mali kayıplardan kurtulacağını belirtti.

Deliak ayrıca, Çubuklu Mahallesi'ndeki hobi bahçesinin bulunduğu alanda yer alan taşınmazın, ekim ayının ilk toplantısında 20 yıllığına ADD Beykoz Şubesi'ne tahsisine ilişkin bir soru önergesi vermişti. Ancak, söz konusu gündem maddesinin cimari sürede komisyonda ele alınmadığını belirten Deliak, meclis iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Fiili Durumun Ciddiyeti

Deliak, ADD'nin arazide tabelalarını astığını ve derneğin burada etkinlik düzenlemeye başladığını ifade ederek, "Her şeyden evvel bu oluşan fiili durum meclisimize, meclis iradesine bir saygısızlıktır. Henüz bu konuda bir karar verilmedi. Derneğin şu anda orada fiili olarak faaliyete başlaması kabul edilemez" dedi.

Deliak ayrıca, hukuki bir dayanak olmadan belediyenin bir taşınmazının dernek tarafından kullanılan bir mal haline gelmesinin "işgal" olarak tanımlanabileceğini sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Köseler'den duruma açıklık getirmesi ve tabelanın kaldırılması gerektiğini belirtti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr