Beyin İle İlgili Etrafta Dolaşan Yanlış Bilgiler
Aslında beyin ile ilgili söylenen bilgiler efsane olmuş hatta çoğu kişi bunu doğru zannediyor.
"büyük beyin daha gelişmiştir." bilgi yanlıştır. zira ineklerin ve şempanzelerin beyni insanlarınkinden daha büyüktür ancak daha gelişmiş değildir. önemli olan nöronlar için kıvrımların fazla olmasıdır.
"5 duyumuz vardır." aslında 6 tane duyumuz vardır. denge hissi; beynimizin içindeki gps cihazı olarak adlandırırız. iç kulağımızın içinde bulunur ve ne yaptığımızı söyler.
"beynimizin sadece 'unu kullanırız." bu taaa 1907'li yıllarda bir bilim adamının bir eylem yaparken beynin hepsini kullanmadığını belirtmesi sırasında yanlış bir şekilde anlaşılıp günümüze gelmiştir.
"insanların bir kısmı sol lobu diğerleri sağ lobu kullanırlar." bu efsane karakterin dahi böyle şekillendiğine kadar gitti. evet bir kısım daha baskındır ancak karakteri belirlemez.
"kadınlar duygusalken erkekler mantıklıdır." bu mit doğru değildir. hatta araştırmalara göre erkeklerde duygusal zekaya hitap eden amigdala daha büyükmüş.
"18 yaşından sonra beyin hücreleri çoğalmaz." bu mümkün değil eğer beyninizi çalışmaya zorlarsanız 50 yaşına kadar hücreler çoğalabilir.
"komada olmak uyumak gibidir." aslında kişi uyandıktan sonra rehabilitasyon alır hatta bazen sakatlıklar bile yaşar.