Betaserc nedir? Betaserc hangi durumlarda kullanılır? Betaserc yan etkileri ve kullanıcı yorumları
Betaserc kullananlar kişiler tarafından yapılan yorumlar merak edilmektedir. Vertigo hastalığı bulunan kişilere verilen bu ilaç reçeteli bir ilaçtır. Bu ilacın bir süre ya da sürekli kullanılması doktor kararı ile alınmaktadır. İşte Betaserc kullanıcı yorumları…
Vertigo rahatsızlığı bulunan kişilerin doktora gitmesi durumunda verilen bir ilaç olarak karşımıza çıkan Betaserc, hakkında akıllara takılan bir çok sorunu yanıtı aranmaktadır. Kullanıcı yorumları her zaman ilaç kullananların ilaç hakkında bilgi almak için başvurduğu bir yöntemdir. İşte Betaserc kullanıcı yorumları…
Betaserc kullanıcı yorumları
- Baş dönmesi şikayeti ile doktora başvuran bir kişiye Vertigo tanısı konulmuştur. Bununla birlikte Betaserc kullanması üzerine şikayetinin geçtiği belirtilmektedir. Bir yıldır rahat bir şekilde hayatına devam ettiğini söyleniyor.
- İlaç hakkında yapılan baş başka yorumda ilse uzun süredir kullandığı ve kahve tüketiminden uzak durduğu söylenmektedir.İlaçla birlikte hayatındaki bazı rutinlerin değiştiği söylenmiştir.
- Vertigo’dan kurtulmanın tek yolunun bu ilaç olduğu da söylenmektedir. Tekrarlanması durumunda doktordan bu ilacın alındığı söyleniyor.
- Kulaklarımdaki çınlaması için kullanan bir kişinin ise bir etki göremediği söylenmektedir.
Betaserc uyku yapar mı?
Bu ilacın yan etkilerinde uyku yapması gibi bir durum yer almamaktadır. İlacın uyku ya da uykusuzluk gibi bir etkisi bulunmuyor. Eğer ilaç kullanımınca uyku gibi bir durum yaşarsanız uzmana başvurmalısınız. Bunun nedeni başka ilaçlar ile kullanılması olabilir. O nedenle size uygun olan ilaçların kullanılması önemli bir noktadır.
Betaserc Yan Etkileri nelerdir?
Bu ilaçta çok sık yan etkiler görülmemektedir. Görülebilecek yan etkiler ise şu şekildedir:
Nefes almada güçlük çekme,
Ani bilinç kaybı,
Kan basıncında hızlı bir şekilde düşme,
Yüz, dudak, dil ve boyun bölgesinde şişme,
Deri döküntüsü,
İltihaplanmış deri,
Deride kaşınma ve şişme.
Betaserc nedir?
Ağız yoluyla alınan bu ilaç içerisindeki etken madde 24 mg betahistin dihidroklorürdür. Bu ilaç aslında meniere hastalığının tedavisi için kullanılmaktadır. Hastalıkta görülen başlıca belirtiler ise baş dönmesi, bulantı ve kusma, kulakta çınlama, işitme kaybı ile işitme zorluğudur.
Bu şikayetleri olan kişilerin doktora başvurması gerekmektedir. Hastalık tanısı konan kişilere verilen Betaserc ise ağız yoluyla alınır. Bu ilacın her birinin çapı 10 mm’dir.Bu ilaç ile iç kulaktaki kan akışı sağlanır. İç kulaktaki basıncın azaltılması amaçlanmaktadır.
Betaserc günde kaç defa kullanılır?
Bu ilaç günlük iki doz olarak alınır. 24 mg tabletin normal dozu günde 2 tablet alımı olarak geçmektedir ve sabah ve akşam alınır. Yani ilaç 12 saatte bir alınmalıdır. İlacın kullanım dozu doktor tavsiyesine göre belirlenir. Eczanelerde ilacın günde 2 kez kullanılması söylenmektedir.
Betaserc kaç günde etkisini gösterir?
Bu ilaç bir hafta içerisinde etkisini göstermektedir. Kulak iltihaplanmasına bağlı olarak yaşanan baş dönmesinde ise etkisini birkaç günde görürsünüz.
İlacın tam etkisini görmek için 10 gün gibi bir süre geçmesi gerekmektedir. Yani etkisini 10 gün içerisinde görememeniz durumunda hemen ilacı bırakmamalısınız. İlacı doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanmamalısınız.
Betaserc kulak çınlamasında etkili mi?
Kulak çınlaması sorunu ile uzmana başvuran kişilere Betaserc ilacı verilmemektedir.Fakat halk içerisinde bu ilacın kullanılması durumunda çınlamanın azaldığı söylenmektedir. Ancak bu doğru değildir. Kulak çınlaması zaman içerisinde geçebilen bir hastalıktır bu nedenle bu sorunda hastalar Betaserc ilacı verilmemektedir. İlaç reçete ile yazılmaması durumunda kesinlikle kullanılmamalıdır. Her hastalıkla ilk olarak doktora başvurmanız gerekmektedir. Kendi başına kullandığınız her ilaç istenmeyen sorunlara yol açacaktır.